Home / Cultuur / Veelzijdige voorjaarsconcerten Kolderveen en oldemarkt

Veelzijdige voorjaarsconcerten Kolderveen en oldemarkt

In de afgelopen jaren heeft het Kamerkoor “Side Table Singers” uit Steenwijk zich bij de koorzangliefhebbers in de regio een goede naam verworven onder de bezielende leiding van dirigent Johan Rodenhuis uit Nijeveen. Deze waardering kwam bijvoorbeeld goed tot uiting bij drukbezochte concerten in Blokzijl, Steenwijk (Grote Kerk) en Steenwijkerwold. Daarbij schuwde het koor geenszins de samenwerking met andere ensembles, zoals het Byzantijns Koor Drenthe en het Friese Saxofoonorkest.

Het koor heeft zich de laatste tijd nadrukkelijk toegelegd op uitbreiding van en variatie in het repertoire, daartoe in staat gesteld door een evenwichtige verhouding tussen de stemgroepen. Een eerste proeve van het nieuwe repertoire wordt gegeven in twee Voorjaarsconcerten, respectievelijk op 17 maart in de Hervormde Kerk in Kolderveen en op 24 maart in de R.K.-kerk in Oldemarkt. Het programma – waarin de mannen- en vrouwenstemmen zich ook afzonderlijk laten horen – wordt aangevuld met muzikale intermezzi van vaste begeleidster Ruth Pos op piano en orgel en dwarsfluitist Robin Kleine. De laatste was lange tijd lid van het Noord-Nederlands Jeugdorkest.

Het concert wordt op verrassende wijze geopend met het ondeugende Franse liedje “Je ne l’ose dire”, gevolgd door o.m. een moderne compositie van John Rutter: “I will sing with the spirit”. Het koor laat vervolgens enkele liefdesliederen horen, zoals de popsong “And so it goes” van Billy Joel. Het vrolijke “Love changes everything” vormt de overgang naar enkele indrukwekkende koorwerken waarmee het concert afgesloten wordt. In het bekende “Ave Verum Corpus” van Mozart, de “Cantique de Jean Racine” van Fauré en het doorwrochte “Alma Dei Creatoris”, eveneens van Mozart, toont het koor nogmaals haar vernieuwde muzikale gezicht.

Beide concerten beginnen om 20.00 uur; de toegangsprijs bedraagt € 7,50.

Voorjaarsconcerten Kamerkoor “Side Table Singers” o.l.v. Johan Rodenhuis m.m.v. Ruth Pos (orgel/piano) en Robin Kleine (dwarsfluit)
zaterdag 17 maart 2018 20.00 uur Herv. Kerk Kolderveen Kolderveen 47
zaterdag 24 maart 2018 20.00 uur R.K.-kerk Oldemarkt Hoofdstraat 92
Entree € 7,50

Bekijk ook

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018 Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X