Home / Jongeren / Barbara Lok zingt Michel Legrand in Podium Lokaal

Barbara Lok zingt Michel Legrand in Podium Lokaal

Zaterdagavond  24 maart a.s om 20.30 zal zangeres Barbara Lok samen met haar collega Joel Groenewold de mooie romantische melodieën van componist/ pianist Michel Legrand ten gehore brengen in Podium Lokaal te Sint Jansklooster. Barbara en Joel kennen elkaar al sinds hun studietijd in 1992 aan het Zwols en later Hilversums Conservatorium. Beiden waren ze gelijk erg gefascineerd door de muziek van Michel Legrand. Joel is contrabassist en elektrisch basgitarist en geeft les aan het conservatorium in Utrecht en Barbara geeft inmiddels les op het conservatorium in Zwolle. Beide hebben hun sporen al flink verdiend in de muziek.

Tijdens het eindexamen van Joel, zong Barbara alleen met fretloze basgitaar het mooie nummer Where it is written uit de film Yentl. Ze kregen toen helemaal de smaak te pakken en zo ontstond ooit de wens om samen een concert als deze te gaan aan te gaan. Het is nu inmiddels wel bijna 25 jaar later.

Basgitaar en zang is een zeer bijzondere combinatie. Basgitaar is een begeleidend instrument. Dus dat verwacht je niet alleen samen met een zangeres, zonder een instrument als gitaar of piano. Dus voor beiden is het een avontuur om dit concert zo afwisselend mogelijk te maken. Dat is dan ook absoluut gelukt. Joel is zeer virtuoos en Barbara houdt van nieuwe uitdagingen. Voorop staan natuurlijk de prachtige melodieën van Michel Legrand. Denk aan nummers uit de speelfilm The Thomas Crown Affair: Windmills of your Mind en de soundtracks van de films Summer of 42 (1971) en Yentl (1983). Al met al schreef hij de muziek voor ongeveer tweehonderd bioscoop- en televisiefilms.

Bestel snel kaarten op www.podiumlokaal.nl Aanvang 20.30

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu