Home / Gezondheid / Opvoeden met waarden

Opvoeden met waarden

En waarom dat goed kan werken.

Dinsdag 20 maart start aan de Witte de Withstraat 2 om 20.00 uur een  vierdelige serie ontmoetingen over waarden in opvoeding. Da’s niet zomaar – opvoeden zit vol uitdagingen. Steeds meer jongeren nemen een tussenjaar, een tiende van de jongeren wordt gepest op internet en bijna alle kinderen vanaf 9 jaar hebben een mobieltje. ‘Hoe maak je je kinderen weerbaar?’ en ‘wanneer laat je ze los?’ zijn uitdagende opvoedvragen. Gesprekken met andere opvoeders zijn dan verhelderend. Zo’n gesprek is mogelijk tijdens kosteloze bijeenkomsten bij het Apostolisch Genootschap. De vier themaontmoetingen Waardevol opvoeden duren elk twee uur. Ze zijn in een kleine setting met aandacht en tijd voor een open gesprek. 
 
Vindhetantwoordinjezelf.nl prikkelt mensen na te denken over levensvragen en te zoeken naar eigen antwoorden, samen met anderen. De bijeenkomsten zijn een initiatief van het religieus-humanistische Apostolisch Genootschap. Voor meer informatie en inschrijven: www.vindhetantwoordinjezelf.nl.
Het Apostolisch Genootschap staat open voor iedereen die bewust met zingeving bezig wil zijn. Apostolischen geloven in de kracht van de ontmoeting. Apostolischen geloven dat al het leven voortkomt uit één oorsprong. Mensen zijn dus gelijkwaardig en in de kern met elkaar verbonden. Dat geeft mensen de verantwoordelijkheid zorgvuldig om te gaan met elkaar en de wereld.
De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen. Zie ook www.apgen.nl.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu