Home / Gezondheid / Nieuwsbrief maart en april Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland

Nieuwsbrief maart en april Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland

Jaargang 6 / Uitgave maart en april 2018

Beste Mantelzorgers en andere belangstellenden,
Sinds 1 januari 2018 valt Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland onder Sociaal Werk De Kop, de nieuwe welzijnsorganisatie in Steenwijkerland. Komende maanden staan er weer de nodige activiteiten op het programma. Heeft u tips of ideeën met betrekking tot ondersteuning of andere zaken waar u mee zit of tegen aanloopt als mantelzorger? Dan horen we dit graag van u. Aanmelden als mantelzorger kan doorlopend via onze website: www.mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl of u kunt bellen naar nummer 0521-745080.

Hartelijke groet en graag tot ziens!
Paula Bierma, buurtwerker Sociaal Werk De Kop en
Coördinator Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland.

Agenda maart en april:

 • 1 maart, start Zorg & Boodschappen in Coop Steenwijk
 • 1 maart, Huiskamer de Middenweg
 • 1 maart, Koffie Ochtend Sint Janskamp in Sint Jansklooster
 • 6 maart, Inloop Wijkcentrum de Gagels
 • 6 maart, Longpunt in De Klincke
 • 7 maart, Kopje Koffie West in De Korf in Steenwijk
 • 8 maart, Internationale vrouwendag in de Kringloopwinkel in Steenwijk
 • 8 maart, Hersenletseltrefpunt in de Korf in Steenwijk
 • 13 maart, Alzheimercafé in Nijenstede in Steenwijk
 • 14 maart, Jonge mantelzorgers basisschoolleeftijd in De Buze
 • 14 maart, Parkinsoncafé in Steenwijk
 • 21 maart, Alzheimercafé in Nieuw Clarenberg in Vollenhove
 • 22 maart, Alzheimercafé in De Landerijen in Oldemarkt
 • 27 maart, Paasbloemschikken voor mantelzorgers in Steenwijk
 • 28 maart, inloop ’t Torennest in Steenwijk-Noord
 • 3 april, Inloop Wijkcentrum de Gagels
 • 3 april, Longpunt in de Klincke
 • 4 april, Kopje Koffie West in de Korf in Steenwijk
 • 4 april, Diabetescafé Steenwijkerland in de Gagels
 • 5 april, Huiskamer de Middenweg
 • 5 april, Koffie ochtend Sint Janskamp in Sint Jansklooster
 • 10 april, Alzheimercafé Steenwijk
 • 11 april, Open over Kanker in Steenwijk
 • 14 april, Tapas voor Zorgmama’s en –papa’s
 • 17 april, Alzheimercafé Buuzepolle Giethoorn
 • 19 april, Koplopen in Steenwijk
 • 25 april, Inloop ’t Torennest in Steenwijk-Noord
 • 26 april, Parkinson in Oldemarkt

Alle informatie vindt u in deze nieuwsbrief of op de website, de activiteiten zijn gratis


Waar ontmoeten we elkaar in maart en april?

Maandelijks hebben we op vaste momenten diverse inloopbijeenkomsten in wijk, dorp of stad. Samen koffiedrinken in combinatie met het delen van informatie. Allemaal in samenwerking met de diverse partners binnen ons netwerk, wijkverenigingen en zorgcollega’s. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die zin heeft in een kop koffie en een praatje. Laagdrempelig, gezellig en vrijblijvend. Voor mantelzorgers natuurlijk, maar ook voor zorgprofessionals en iedereen met vragen rond zorg, mantelzorg, welzijn, langer thuis blijven wonen enzovoorts. De koffie staat klaar, u bent van harte welkom!

Hieronder een overzicht van de plaatsen en data in maart en april:

Inloop wijkcentrum De Gagels, Burg Voetelinkstraat 56, 8331BZ Steenwijk
Tijd: 10:00-11:30 uur, de eerste dinsdag van de maand.
Dinsdag 6 maart: Heleen Rigterink van Theetuin Puur Genieten komt vandaag langs!
Dinsdag 3 april: Vanochtend gaan we weer “Samen in beweging”!

Kopje Koffie West in De Korf, Gasthuislaan 84, 8331MZ Steenwijk
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere woensdag is er inloop voor iedereen uit de wijk die zin heeft in een kop koffie of een praatje. Wekelijks is iemand van IGSD schuldhulp, Woonconcept, Sociaal Werk De Kop aanwezig. Ook Frans ten Veen, sociaal makelaar en de wijkagent schuiven regelmatig aan. NB: In de schoolvakanties is er geen Kopje Koffie West

Huiskamer De Middenweg, Meenthehof 4 in Steenwijk
Tijd: 10:00-11:30 uur, de eerste donderdag van de maand.
Donderdag 1 maart: Een medewerker van de bibliotheek komt vertellen over leeshulpmiddelen.
Donderdag 5 april: Wat is Sociaal Werk en wat kunnen we voor u betekenen?

Inloop in ’t Torennest, Mathijs Kiersstraat 11, 8331KN, Steenwijk
Tijd: 10:00-11:30 uur, de laatste woensdag van de maand.
Woensdag 28 maart: Nel Kleiker komt vertellen over de Soos en over gehandicapten vervoer Steenwijk.
Woensdag 25 april: Fleur Anne de Groot van de afdeling Toezicht van de gemeentekomt van ochtend langs.

Koffie ochtend Klooster, Monnikenweg 38, 8326BZ, Sint Jansklooster
Tijd: 10:00-11:30 uur, de eerste donderdag van de maand.
Donderdag 1 maart: Yvonne Meijer van Stichting JY schuift aan.
Donderdag 5 april: Programma is nog in de maak.


Bereikbaarheid, aanmelden en contact

We zijn telefonisch bereikbaar via 0521-745080. Een mail naar mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl met een bel verzoek is ook altijd goed. Daar komen we dan zo snel mogelijk op terug.

Volg ons op twitter https://twitter.com/MantelzorgSTW of like ons op Facebook: https://www.facebook.com/MantelzorgnetwerkSteenwijkerland


Zorg & Boodschappen in Steenwijkerland:

“Ik maak me zorgen over mijn oude buurman. Eigenlijk zou er eens iemand van een zorginstantie bij hem moeten kijken.” Maar ook de vraag hoe je een alarmknop om je hals of pols aanvraagt, voor als je een keertje valt als je alleen thuis bent. En wat zijn de kosten van
allerlei vormen van zorg of voorzieningen. Het is niet altijd makkelijk de weg in “zorgland” te vinden en daardoor is “Zorg en Boodschappen” ontstaan. Tegelijkertijd is het ook de plek om even een praatje te maken en een kop koffie te drinken. De Coop in Steenwijk is de zesde supermarkt in Steenwijkerland waar dit initiatiefmwordt gestart.

Zorg & Boodschappen bij Coop Steenwijk Scholestraat 28, Steenwijk
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere dinsdag.
Opening donderdag 1 maart om 10:00 uur door wethouder Wim Brus,
Iedere dinsdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Wekelijks zal een wijkverpleegkundige van Buurtzorg Steenwijk of van Zorggroep Oude en Nieuwe Land en een buurtwerker van Sociaal Werk De Kop aanwezig zijn.

Zorg & Boodschappen bij Attent Supermarkt Marc en Alien, Tukseweg 178 in Tuk.
Tijd: van 10:00-11:30 uur, nu winterstop, vanaf april om de week op donderdag.
Iedere donderdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Zorgmedewerkers van diverse organisaties schuiven regelmatig aan.

Zorg & Boodschappen bij Spar Supermarkt Gerard en Jannie Hof, Gelderingen 12, Steenwijkerwold
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere maandag.
Iedere maandagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Verpleegkundige Paulien van der Vegt van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is iedere week aanwezig.

Zorg & Boodschappen bij Albert Heijn van Etten, ’t Schar 4, Steenwijk
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere dinsdag.
Iedere dinsdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Wijkverpleegkundige Kim van Koppen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is iedere week aanwezig.

Zorg & Boodschappen bij Coop Hobma, Molenstraat 27, Sint Jansklooster
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere dinsdag.
Iedere dinsdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Wijkverpleegkundige Inge Schuurman van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is iedere week aanwezig.

Zorg & Boodschappen bij Coop Coetsier, Hoofdstraat 5, Oldemarkt
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere woensdag.
Iedere woensdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Wijkverpleegkundige Brigit Wuffen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is iedere week aanwezig. Ook Jolanda Terlien van Eigenwijze Wijze Coaching schuift regelmatig aan.


Creatieve middag voor jonge mantelzorgers!

Eerder dit jaar waren de jonge mantelzorgers al in De Buze in Steenwijk. Op deze mooie plek willen we jullie op woensdag 14 maart graag weer uitnodigen voor een creatieve middag. Tijdens deze middag kunnen de nieuwe collega’s gelijk kennismaken met jullie en andersom natuurlijk ook ☺. Doen jullie weer gezellig mee? Knutselen, tekenen en samen plannen maken voor de komende tijd! Aanmelden mag maar hoeft niet persé.

Groetjes Paula Bierma
Wanneer: woensdagmiddag 14 maart van 14:00-16:00 uur
Locatie: De Buze, Oostwijkstraat 108, 8331EG Steenwijk
Meer info/aanmelden: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of via 0521-745080
Kosten: Geen!


Nieuwe organisatie, nieuwe gezichten!

Sinds 1 januari is Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland onderdeel van Sociaal Werk De Kop, de nieuwe welzijnsorganisatie in Steenwijkerland waar iedereen terecht kan voor maatschappelijk werk, buurtwerk, mantelzorgondersteuning, het VIP (Vrijwilligers Info Punt), de Rechtswinkel en waar u alle informatie vindt rond zorg en welzijn.

Veranderingen: De nieuwsbrief zal niet meer op papier verschijnen, alleen nog digitaal. De activiteiten zullen daarnaast zoveel mogelijk via de plaatselijke kranten gedeeld worden. De nieuwsbrief wordt per e-mail verzonden naar alle mailadressen van mantelzorgers die bij ons bekend zijn.

Naast Paula Bierma zijn nu ook Jelma Jonkers en Aline Vos aanspreekpunt voor mantelzorgers in de drie gebiedsteams waarin Steenwijkerland is verdeeld. De komende periode gaan we samen kijken wat er allemaal georganiseerd wordt vanuit het
Mantelzorgnetwerk en welke wensen er nog zijn.

Jelma Jonkers werkt in team Noord: Sinds begin dit jaar ben ik het “mantelzorg-maatje” van Paula Bierma. Zij heeft mij vanaf het begin af aan meegenomen naar alle lopende activiteiten. Het is mooi om te zien, hoeveel er al is opgezet is in de laatste jaren: inloop ochtenden, Zorg & Boodschappen, de informatie cafés. Veel mogelijkheden om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Ik heb er ontzettendveel zin en hoop u snel te zien bij een van de ontmoetingsplekken
Op de foto v.l.n.r.: Paula, Jelma en Aline

Aline Vos werkt in team Zuid: zij stelt zich de volgende nieuwsbrief voor.
Paula Bierma werkt in team Oost: Sinds 2011 ben ik betrokken bij de Mantelzorgondersteuning in Steenwijkerland. Het is fijn nu na een periode van groei van het Mantelzorgnetwerk er collega’s bij te hebben! Nog meer verbinden, verlichten en versterken ☺.


Oproepje:

We willen graag een klankbordgroep starten met een aantal mantelzorgers die mee willen denken over de activiteiten, wat gaat goed in de mantelzorgondersteuning, wat kan er beter? Wie vindt het leuk hierbij aan te sluiten? We horen het graag via mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.


Longpunt Steenwijkerland

Het Longfonds organiseert in heel Nederland Longpunten; ontmoetingsplekken voor longpatiënten, hun mantelzorgers/naasten, artsen en zorgverleners. Meestal draait de ontmoeting om een onderwerp waarover een kenner vertelt. Er is alle ruimte om
ervaringen uit te wisselen.

Dinsdag 6 maart gaat het bij Longpunt Steenwijkerland over ‘Impact van je longziekte op je zelf en je omgeving; tips en trucs voor het dagelijks leven, het accepteren van je ziekte, omgaan met verlies’. Wat betekent dat voor jou als patiënt of voor je partner? Wat is voor jou kwaliteit van leven, hoe kom je in je kracht en wat heb je daar voor nodig? Rikkie Postema van Adisat Coaching en- fysieke en mentale balans gaat hierover vertellen bij Longpunt.
Dinsdag 3 april staat er een muzikale middag op het programma, ter afsluiting van het seizoen. Op adem komen met muziek, daar krijg je meer lucht van!

Wanneer: dinsdagmiddag van 14:00-16:00 uur
Locatie: Kerkelijk centrum de Klincke, Kerkstraat 16, Steenwijk
Meer info: via contact@drenthe.longfonds.nl Zie ook www.drenthe.longfonds.nl
Kosten: Geen
NB: Wij verzoeken u om tijdens deze bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken!


8 maart: Internationale Vrouwendag!

Woensdag 8 maart is het internationale Vrouwendag en gezamenlijk besteden Kringloopwinkel Steenwijk en Mantelzorgnetwerk
Steenwijkerland daar de welverdiende aandacht aan!

Het thema dit jaar is “Gelijkwaardigheid”, met inspirerende bijdragen door dames uit Steenwijkerland, met hier en daar een politiek tintje. Het
belooft een leuke en interessante ochtend te worden. Iedereen is van harte welkom! Voor alle vrouwen staat er gratis koffie met heerlijk gebak klaar. Praat gezellig met elkaar, wissel ervaringen uit, maak nieuwe verbindingen… alles kan deze ochtend.

Wanneer: woensdagochtend 8 maart van 10:00-11:30 uur (inloop vanaf 9:30)
Locatie: De Kringloopwinkel, Boterweg 5, Steenwijk
Meer info: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of via 0521-745080


Aan het woord: Antoinette Versteeg van het Taalpunt Steenwijkerland

Het Taalpunt Steenwijkerland hoort ook bij Sociaal Werk De Kop! Wat gebeurt er allemaal? In het kort: mensen met een taalachterstand worden geholpen door vrijwillige taalcoaches. Spreekuur in de bieb in Steenwijk: maandag 13.00-15.00 uur en donderdag 18.30-20.00 uur. Dinsdagmorgen ben ik bij Sociaal Werk De Kop. Telefoon Antoinette 06-30716592, mailadressen: taalpunt@bibliotheekkopvanoverijssel.nl en
a.versteeg@sociaalwerkdekop.nl.


Hersenletseltrefpunt Steenwijkerland

Hersenletseltrefpunt Steenwijkerland wordt georganiseerd voor mensen die getroffen zijn door “Niet Aangeboren Hersenletsel” (NAH) en met
de gevolgen daarvan moeten omgaan. Doel van de bijeenkomsten is lotgenotencontact, een stukje gezelligheid en informatie uitwisselen.

Wanneer: de 2de donderdag van de maand, 14:00-16:00uur
Locatie: Wijkcentrum De Korf, Gasthuislaan 84, 8331 MZ Steenwijk.
Meer info: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of via 0521-745080
Kosten: Geen
Programma 8 maart: Vandaag komt Carina Zeestraten van de Waterbuffelfarm vertellen over hun bedrijf in Oldemarkt.
NB: In april is er geen Hersenletseltrefpunt


Paasbloemschikken voor mantelzorgers

Ook dit jaar staat het Paasbloemschikken weer op het programma! Een gezellig samenzijn voor mantelzorgers op 27 maart waarbij we creatief aan de slag gaan met Ans en Tiny, zodat iedereen met een leuk paasbloemstuk weerhuiswaarts kan. Aanmelden is nodig ivm een maximaal aantal deelnemers. Natuurlijk is er koffie en thee met paaslekkers!

Wanneer: dinsdag 27 maart van 13:30-15:00 uur
Locatie: Weerribbenzaal, Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland, Mr. Zigher ter Stegestraat 9.
Kosten: Geen
Meer info/opgave: (uiterlijk 20 maart) 0521-745080 of via mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl


Diabetescafé Steenwijkerland

Diabetescafé Steenwijkerland wordt georganiseerd voor mensen die diabetes hebben, mantelzorgers, naasten en verdere belangstellenden. Doel van de bijeenkomsten is lotgenotencontact, een stukje gezelligheid en informatie uitwisselen. U bent van harte welkom!

Programma van woensdagavond 4 april:
Diabetes en het belang van bewegen
Ook dit jaar starten we weer met een Wandelgroep voor mensen met diabetes en andere belangstellenden. Samen toewerken naar de Nationale Diabetes Challenge! U hoort er deze avond alles over en voor wie wil maken we vast een proefrondje. Samen wandelen motiveert en is een stuk gezelliger en er wandelen altijd zorgprofessionals mee.

Wanneer: Woensdagavond 4 april van 19:30-21:30 uur
Locatie: Wijkcentrum De Gagels, Burg Voetelinkstraat 56, 8331BZ Steenwijk.
Meer info: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of via 0521-745080
Kosten: Geen


Tapas voor zorgmama’s en -papa’s

Zaterdagmiddag 14 april staat er weer een tapasmiddag op het programma voor zorgouders. Ouders van kinderen met meer dan de gebruikelijke zorg herkennen zich vaak niet in de term mantelzorger. Vanzelfsprekend, want we zijn tenslotte in de eerste plaats gewoon de vader of moeder! Sinds 2015 is de jeugd wet van kracht en daar hebben veel ouders mee te maken. Naast de dagelijkse zorg voor de kinderen, komt er vaak heel veel regelwerk bij kijken om alles in goede banen te leiden. Passend onderwijs, ziekenhuisbezoeken, diverse behandelingen, indicaties, keukentafelgesprekken, PGB, noem maar op.. Om eens even te gezelligte kunnen kletsen als ouders onder elkaar, organiseren we deze middag!

Waar: Maargies Kooklokaal, Kallenkote 29, 8375 HC Kallenkote
Wanneer: zaterdag 14 april, van 15:00-17:00 uur
Kosten: geen
Opgave: info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl of 0521-745080, uiterlijk 9 april


Parkinsoncafé Meppel/Steenwijkerland

Het Parkinsoncafé is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson(ismen) te maken heeft: patiënt, partner, familielid, mantelzorger en zorgverlener. Het biedt de gelegenheid om in ontspannen en positieve sfeer met anderen te praten die ervaringen en gevoelens kunnen begrijpen. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact. Meer info over Parkinsoncafé via Leny Kaastra, contactgegevens: parkinsoncafemeppelsteenwijkld@gmail.com of via 06-22453504.

Steenwijk, woensdagavond 14 maart
Dansen op recept, met Trudi Nolten.
Wanneer: woensdagavond, van 19:30-21:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur)
Locatie: Zonnekamp, Oyershoeve 1, Steenwijk
Kosten: Geen

Oldemarkt, donderdagmiddag 26 april
Parkinson en de Parkinsonverpleegkundige. Wat kan de Parkinsonverpleegkundige voor u betekenen, Sandra Storck is Parkinsonverpleegkundige en komt er over vertellen.
Wanneer: donderdagmiddag 26 april, van 14:30-16:00 uur (inloop vanaf 14:15 uur)
Locatie: Hof van Holland, Hoofdstraat 2 te Oldemarkt.
Kosten: Geen


Mantelwandelen wordt Koplopen!

Donderdagmiddag 19 april gaan we wandelen in Steenwijk, we verzamelen 13:30 bij ingang van de Golfstate, Stationsplein 10,
8331GM Steenwijk. Rond 15:00 uur sluiten we af. We maken een mooie wandeling en daarna drinken we samen koffie/thee.. Bij ongeschikt wandelweer houden we het bij koffiedrinken en bijpraten! Aanmelden is niet perse nodig, maar wel handig, want dan wachten we tot iedereen er is. Vanaf nu zijn de wandelingen voor iedereen, daarom hebben we de naam aangepast in Koplopen. Wandelt u mee? Let’s walk and talk!
Meer info en opgave: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of via 0521-745080.


Open over kanker

Op woensdagmiddag 11 april organiseren we weer een lotgenotenmiddag voor mensen die getroffen zijn door kanker. Ook hun mantelzorgers/ naasten zijn van harte welkom. Ruimte om te praten en te delen met anderen die aan een half woord genoeg hebben is prettig, het is niet nodig om kanker achter gesloten deuren te verwerken! Deze middag komt Ankelien Middelberg, buurtmaatschappelijk werker van Sociaal
Werk De Kop. Zij gaat met ons in gesprek over het omgaan met de gevolgen van kanker, hoe pak je de draad weer op na een intensieve periode van behandeling. Wilt u meer weten of hebt u vragen? Dan kunt u ook contact zoeken met Femke de Boer via 0521-362352 of 06-23580076.

Wanneer: woensdag 11 april van 13:30-15:30 uur
Locatie: Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr Z ter Stegestraat 9, 8331KG Steenwijk (weerribbenzaal).
Meer info/aanmelden: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of via 0521-745080
Kosten: Geen


Alzheimercafé Steenwijkerland

Het Alzheimercafé in Steenwijkerland is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De alzheimercafé’s worden gehouden op 5 plaatsen, te weten in Giethoorn, Oldemarkt, Steenwijk, Steenwijkerwold enVollenhove. Voor de locaties Oldemarkt, Steenwijk, Steenwijkerwold en Vollenhove geldt: U bent welkom vanaf 19:00 uur, de koffie staat klaar. Aanvang programma 19:30 uur. We sluiten af met een hapje en een drankje. In Giethoorn is het café in de middag en bent u welkom vanaf 14:00 uur, het programma is van 14:30-16:00.

Programma maart en april:
Steenwijk: Locatie: Woonzorgcentrum Nijenstede, Joh. Bogermanstraat 1, 8331 GZ Steenwijk.
Dinsdag 13 maart: Gerry Teurlinckx komt met de natuurkoffer, een groen uitstapje, zonder naar buiten te gaan. Voelen, ruiken en zien!
Dinsdag 10 april: Huisarts Wilma van de Brink komt vanavond, zij vertelt over de rol van de huisarts bij dementie of vermoeden daarvan.

Vollenhove: Verzorgingshuis Nieuw Clarenberg, Groenestraat 38, 8325 AZ Vollenhove
Woensdag 21 maart: Diëtist Jolanda van der Haven komt vanavond in het Alzheimercafé en zij vertelt alles over dementie en voeding, natuurlijk is er en alle ruimte voor vragen.

Oldemarkt: De Landerijen (voormalig dienstencentrum Oldemarkt) De Weeren 1, 8375 CD Oldemarkt
Donderdag 22 maart: Psycholoog Judith Mittendorff, komt vertellen over de beleving van dementie vanuit de persoon met dementie, met uiteraard alle ruimte voor vragen

Giethoorn: Buuzepolle, Sportlaan 20, 8355BE Giethoorn
Dinsdagmiddag 17 april: Filmmiddag, er wordt een film vertoond over dementie en we praten er samen over na.

Bekijk ook

Kandidaten met groen hart gezocht voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. Natuur en …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X