Home / Bedrijfsnieuws / De Voorleesexpress en Stichting JY ontvangen een pluim van de ChristenUnie!

De Voorleesexpress en Stichting JY ontvangen een pluim van de ChristenUnie!

De ChristenUnie wil door middel van het uitreiken van een pluim haar waardering uitspreken voor waardevolle initiatieven in Steenwijkerland.

De Voorleesexpress bestaat nu vier jaar in Steenwijkerland en er zijn op dit moment 10 vrijwilligers aan de slag. Vrijwilligers van de Voorleesexpress komen een half jaar wekelijks bij kinderen in de leeftijd van 2-8 jaar voorlezen. De ouders van de kinderen worden hier ook bij betrokken. Op deze manier wordt de spraak-taalontwikkeling van de kinderen gestimuleerd en laaggeletterdheid voorkomen. De coördinatoren, Joke Hendriks en Tjallie Huisman hebben de pluim in ontvangst genomen van Jantina Drijfhout, raadslid van de ChristenUnie.

Stichting JY is er voor mensen die ondersteuning kunnen gebruiken. Deze ondersteuning is gericht op het verbeteren van zaken die niet goed gaan, maar vooral op het versterken van zaken die wel goed gaan. Zoveel mensen, zoveel verhalen, zo verschillend, zo gelijk! Dit doet de stichting met betrokken medewerk(st)ers en met innovatieve werkwijzen. Namens de ChristenUnie mocht Henk Boxum de pluim overhandigen aan Yvonne Meijer en Janien van der Lind.

De ChristenUnie wil door middel van het uitreiken van deze pluimen haar waardering uitspreken voor beide organisaties. Het past binnen de visie van de ChristenUnie om oog te hebben voor kwetsbaren en het streven naar een ‘inclusieve samenleving’, waarin alle mensen gewaardeerd worden en eerlijke kansen krijgen.

Bekijk ook

Proef als eerste een nieuw Belgisch bier tijdens Bier XXL 2018

Vrijdag 1 juni vindt voor de vierde maal Bier XXL plaats in de evenementenhal van …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X