Home / Cultuur / Inschrijving RTV Fietsvierdaagse Steenwijk geopend

Inschrijving RTV Fietsvierdaagse Steenwijk geopend

Fietsliefhebbers opgelet! Van 26 t/m 29 juni 2018 organiseert RTV Steenwijk opnieuw de Fietsvierdaagse van Steenwijk. De inschrijving is geopend. Via www.rtvfietsvierdaagsesteenwijk.nl verzekert u zich van een startbewijs.

Drie Nationale Parken
De routes van de vierdaagse gaan dwars door de drie Nationale Parken Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Weerribben-Wieden. Natuurlijk ontbreekt ook Giethoorn niet in de route. Er is zelfs een Hollands Venetië dag!

Routes
De Dwingelderveldroute leidt u over de Drentse Heidevelden. Van de heidevelden is het eenvoudig sfeerproeven in de Drentse brinkdorpen tijdens de route door het Drents-Friese Wold. In Weerribben-Wieden gaan de routes langs de drijvende veenlanden en moerasbossen. De karakteristieke bruggetjes en grachten van de romantische waterdorpen Belt-Schutsloot en Giethoorn maken de grote variëteit van de routes compleet.

Programma
Op maandagavond 25 juni zal de feestelijke opening plaatsvinden van de 27e editie. Deze avond kunt u genieten van de Gieterse band “Dreuge Worst”. Zo zal er iedere avond een programma met muzikale omlijsting zijn en mag de traditionele bingoavond natuurlijk niet ontbreken.

Vestingstad Steenwijk
Mocht u na een mooie dag fietsen nog tijd over hebben, dan kunt u een bezoek brengen aan de gezellige Vestingstad Steenwijk. Met talloze historische gebouwen en gezellige horeca. Ook zijn er tal van locaties in en rond Steenwijk waar u tijdens uw verblijf kunt overnachten.

We zien u graag verschijnen aan de start van deze 27ste editie !

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu