Home / Cultuur / Leerlingen RSG schitteren op het toneel

Leerlingen RSG schitteren op het toneel

Ook deze editie van het RSG Schooltoneel was weer een spektakel. Dit jaar stond de musical in het thema van een heuse Griekse tragedie. Onder de naam Elektra, vertolken de leerlingen hoe Orestes, zoon van de ‘slechte’ koningin, terugkeert naar zijn land om zijn bloedeigen moeder te vermoorden en zijn zus Elektra te bevrijden.

Na maanden van repeteren was het woensdag eindelijk zover. Eerst werd ’s middags de voorstelling opgevoerd voor de leerlingen uit het 4de jaar in het kader van het vak CKV. Dezelfde dag was ’s avonds de voorstelling te zien voor familie, vrienden en fans.

Onder luid applaus opent het doek zich, terwijl de 5-koppige band een eigen versie speelt van het nummer War Pigs van Black Sabbath. Vervolgens verschijnt Ares op het toneel om het stuk te introduceren. “Vergis u niet t’is geen komedie. Nee, het is echt een tragedie.“

Een tragedie was het zeker. In de musical wordt veel aandacht besteed aan de tweestrijd die leeft bij Elektra. Elektra wil de moord op haar vader wreken, maar de moordenaar blijkt haar eigen moeder te zijn. Elektra zoekt haar heil bij de goden, maar ook daar wordt ze niets wijzer van. De goden zijn het namelijk ook niet eens met elkaar. Waar Ares zegt dat Elektra haar moeder gewoon moet afmaken, roept Athena dat wraak niet het antwoord is.

Tijdens de gehele musical ontwikkelt het dilemma van Elektra zich tot het uiteindelijk tot een hoogtepunt waarbij Orestes haar te hulp komt schieten en zijn moeder en stiefvader omlegt.

Onder begeleiding van De Tovernaar producties en Elisance heeft de RSG weer een prachtige theatervoorstelling neergezet in het theater De Meenthe. Hopelijk tot volgend jaar.

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X