Home / Cultuur / Lezing Historische Vereniging IJsselham

Lezing Historische Vereniging IJsselham

De Historische Vereniging IJsselham nodigt u van harte uit om op woensdag 14 maart 2018 te komen luisteren naar de lezing van Harry Bouwman. Hij gaat vertellen over het werk van Teunis Schuurman over de vele gecrashte vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog in en rond de Noordoostpolder. Aan bod komen de toestellen, de bemanningen, de redders en de families.

Adres: Camping De Eikenhof, Paasloërweg 12 in Paasloo.
Voor leden van de HVIJ is de lezing gratis bij te wonen en aan belangstellenden wordt een kleine bijdrage gevraagd.
De lezing begint om 20.00 uur.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu