Home / Nieuws uit de Kop / Blokzijl / Onno Blom over Jan Wolkers

Onno Blom over Jan Wolkers

t Lam ontmoet i.s.m. Schrijversfestival Steenwijk: Onno Blom over Jan Wolkers. Wat was het een gezellige, sprankelende avond de 9e februari in t Lam! Enthousiast publiek in een volle zaal en een bijzonder en verfrissend optreden van fadozangeres Maria Fernandes.

In maart iets heel anders, maar zeker weer ‘iets van passie en creativiteit’: Onno Blom over Jan Wolkers.

In de tijd dat hij nog jong was en bekend werd met zijn boeken als Turks Fruit en Kort Amerikaans, leek Jan Wolkers ‘slecht nieuws’. Er werd schande gesproken over zijn open (seksuele) moraal en zijn ‘wilde’ kunstenaarschap. Nu zouden we hem misschien een enfant terrible, dus ‘gewoon’ een Bekende Nederlander noemen. Misschien met enige jaloezie, want we willen eigenlijk allemaal wel eens (al was het maar een tijdje) zo leven. Als in een film! De film over Jan Wolkers is er (nog) niet, wel een biografie. Onno Blom heeft 10 jaar gewerkt aan het bijzondere maar soms toch ook trieste levensverhaal van Jan Wolkers en komt ons het echte verhaal uit de doeken doen. Onno Blom is schrijver, journalist en columnist, voor o.a. de Volkskrant. Ook is hij literair criticus voor de Nieuwsshow op Radio 1.

T Lam ontmoet Onno Blom over Jan Wolkers is in samenwerking met het Schrijversfestival Steenwijk. Tijdens de avond zijn de biografie, maar ook verschillende boeken van Jan Wolkers te koop.

t Lam ontmoet literatuur i.s.m. Schrijversfestival Steenwijk Onno Blom over Jan Wolkers

Vr 23 maart 2018 20.15 uur
Breestraat 2 8356DL Blokzijl
€ 8,- per kaartje
Voorverkoop: Coop Blokzijl Veenstra (Boffersweidje 35 Blokzijl) en Steenwijk’s Boekhuys (Markt in Steenwijk)
Reserveren: karin@karinklomp.nl Ook kaartverkoop in t Lam (tenzij uitverkocht)

 

Bekijk ook

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018 Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X