Home / Nieuws uit de Kop / Blokzijl / Ons Genoegen Blokzijl speelt “Kwijt” op 23 en 24 maart a.s.

Ons Genoegen Blokzijl speelt “Kwijt” op 23 en 24 maart a.s.

Ook dit toneelseizoen verzorgt theaterdocent en regisseur Ellen Visser uit Zwolle de toneellessen voor de jeugd van Rederijkerskamer Ons Genoegen uit Blokzijl. Zij is met beide groepen druk aan het repeteren voor een door Ellen zelf geschreven voorstelling met alle jeugdspelers samen die op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart a.s. wordt gespeeld.

Het begint met katten die vermist raken, daarna een paard en uiteindelijk zelfs een persoon. Waar zijn ze? Wie houdt ze gevangen? Zou dat oude lege huis er iets mee te maken hebben? Een mysterie dat moet worden opgelost, gaat het ze lukken?

Ons Klein Genoegen speelt op 23 en 24 maart de spannende voorstelling Kwijt. Kom kijken als je durft. Kaarten zijn te reserveren via onze website www.onsgenoegen-blokzijl.nl of op de avond zelf aan de kassa (mits niet uitverkocht). De entreeprijs is € 3,- voor zowel volwassenen als kinderen. De zaal is open om 19.00 uur en om 19.30 uur begint de voorstelling.

Noteer ook alvast 12, 13 en 14 april in uw agenda; dan spelen de volwassenen van Ons Genoegen de ‘knettergekke’ voorstelling Het Koekoeksnest.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu