Home / Bedrijfsnieuws / Stichting Present Steenwijkerland bakt ze bruin!

Stichting Present Steenwijkerland bakt ze bruin!

Wij gaan bakken in blokzijl, giethoorn, en steenwijk op de nationale pannenkoekdag!

Op vrijdag 16 maart vindt de 12de editie van Nationale Pannenkoekdag plaats.  Onder het motto ‘Jong bakt voor oud’ zetten basisschoolkinderen van de Schutsluis uit Blokzijl, Kindcentrum Bernard uit Steenwijk zich op 16 maart in en de Zuiderschool uit Giethoorn op 20 maart in om de ouderen van de Vierhoek, Zonnekamp en Zonnewiede in het zonnetje te zetten met zelfgebakken pannenkoeken.

Zo’n 130 leerlingen gaan die dag aan de bak om zo’n 75 ouderen een lekkere pannenkoekenlunch te serveren. Dat vindt plaats in de middag. “We gaan er een gezellig feest van maken“, aldus Femke Hiemstra, lerares van de basisschool de Schutsluis uit Blokzijl. En dat is zoals Nationale Pannenkoekdag bedoeld is: een feestje voor jong en oud met oer-Hollandse, zelfgebakken pannenkoeken in de hoofdrol.

 Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. In 2007 gestart met 100 scholen, inmiddels bakken leerlingen van meer dan 1.100 basisscholen in heel Nederland pannenkoeken.

Initiatiefnemers
Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans.
Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Bekijk ook

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018 Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X