Home / Cultuur / Bouwstijlen in Vollenhove

Bouwstijlen in Vollenhove

Donderdag 22 maart 2015 is er een lezing in het stadsmuseum over de diverse bouwstijlen in de stad Vollenhove. Hierin wordt een overzicht gegeven van de mooie monumenten. Vorig jaar is deze lezing ook geweest, maar omdat er meer belangstellenden waren dan plaatsen, wordt hij herhaald en deze keer gevolgd door een stadswandeling twee dagen later.

Vanaf de Middeleeuwen tot de 21st eeuw hebben diverse bouwstijlen hun sporen nagelaten. Jan Wester zal hierover vertellen aan de hand van diverse beelden. Het zal menigeen verrassen hoeveel verschillende bouwstijlen de stad kent. Er wordt vaak niet bij stil gestaan en men loopt er zo aan voorbij. Na deze lezing beziet men de stad anders en gaat ook omhoog kijken naar de verschillende gevels. De lezing begint om 20.00 uur. Opgave is nodig ivm het aantal beschikbare plaatsen. Als vervolg op de lezing kan men meegaan met een stadswandeling, met als gids Jan Wester, die dan weer uitleg zal geven. Deze stadswandeling is zaterdag 24 maart.

Bouwstijlen in Vollenhove: donderdag 22 maart in het stadsmuseum CHC Land van Vollenhove, Bisschopstraat 36, Vollenhove.

Entree lezing:  € 4 incl. kop koffie of thee.

Men kan meegaan met de stadswandeling voor 5 euro.

U kunt zich opgeven bij mevr. N. Vis-Winter; tel nr. 0527-241663 of per e-mail reserveringen@chcvollenhove.nl

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu