Home / Bedrijfsnieuws / 1.500 Repair Cafés wereldwijd

1.500 Repair Cafés wereldwijd

Het Repair Café-netwerk blijft maar groeien. Deze week hebben we het 1.500e lokale initiatief op onze site gezet. Een nieuwe mijlpaal!

Het 1.500e Repair Café zit in Guérande in Frankrijk. Het wordt georganiseerd door Michel Kerboriou en zijn vrijwilligers.

Veel succes met repareren
In de lokale krant Presquile Gazette leggen zij uit waarom ze de handen uit de mouwen steken: “In Frankrijk gooien we ontzettend veel weg, ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Repair Café Steenwijkerland feliciteert de nieuwe organisator van harte, en wenst alle vrijwilligers in Guérande heel veel succes en plezier met repareren.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu