Home / Nieuwe berichten / Bijen in de Kop van Overijssel

Bijen in de Kop van Overijssel

Staatsbosbeheer organiseert 25 maart een lezing over bijen in de Kop van Overijssel. Imker Jochem Brandsma vertelt over de wonderlijke wereld van de bij. De bijen kunnen in de omgeving van Steenwijk met zijn diversiteit aan moerassen, bossen en heidevelden goed vertoeven. Hoe maken bijen hun honing ? En waarom maken ze dat eigenlijk? Weet u hoe de honing geoogst wordt? Imker Jochem vertelt er alles over. Aan de hand van korven en kasten laat de imker u zien hoe bijen leven. Ook vertelt hij over het plaatsen van de bijenkasten.

Wilt u aanwezig zijn bij deze interessante lezing :

Meld je aan via  Buitencentrum Weerribben te Ossenzijl:
Datum : zondag 25 maart 13.30-14.30 uur
Telefoon:  0561-477272 of
email :  excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl
Kosten: € 5,- per persoon.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu