Home / Nieuwe berichten / Lezing De grote vaart maart

Lezing De grote vaart maart

Kapitein Klein geeft een kijkje achter de schermen van de koopvaardij, de containervaart in het bijzonder. Het leven van een zeeman, en het leven van het gezin van een zeeman.

Filmpjes, foto’s en verhalen over hoe het begon, hoe het was en hoe het (nog niet) eindigde.

Dinsdag 13 maart 2018
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 8,50
Dhr. J. Klein

19:30 – 21:30
Locatie: Bibliotheek Steenwijk

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu