Home / Cultuur / Hemelse voorstelling van Lohues in Rabotheater De Meenthe

Hemelse voorstelling van Lohues in Rabotheater De Meenthe

“Wij hebben allemaal baat bij muziek,” aldus Daniël Lohues. Dat bleek ook weer afgelopen donderdag tijdens zijn eerste van twee voorstelling in het Rabotheater De Meenthe. Daniël was goedgestemd en hij wist dit goed over te brengen op zijn publiek.

Ook dit jaar staat Daniël Lohues weer met twee shows in Rabotheater De Meenthe. Onder de naam ‘Vlier’ speelde hij nummers van zijn gelijknamige album en ondersteunde dit met leuke anekdotes. Natuurlijk kwamen er ook een aantal klassiekers voorbij.

Wat opvalt is het thema achter de muziek. Veel nummers gaan erover dat Daniël zich verbonden voelt met zijn geboortegrond, waar de vlierstruik groeit. Vandaar de naam ‘Vlier’.

Verder was de show goed gevuld met humor. De zaal lachte zich meermaals suf om de leuke grappen en verhalen van Daniël.

Bewonderenswaardig was het decor. Waar je eerst keek naar een zwarte achterwand en een aantal hangende, witte bollen, transformeerde dit ineens naar een heelal met gekleurde planeten.

Na een staande ovatie en het ontvangen van een cadeau van het theater, keerde Daniël nog terug om zijn show te besluiten met, hoe kan het ook anders, ‘Op fietse’ en ‘Allennig’.

Door: Leon Velnaar
Foto: Joey Teekamp

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X