Home / Cultuur / Bepaling museale waarde collectie Kermis-en circusmuseum

Bepaling museale waarde collectie Kermis-en circusmuseum

De museale waarde van de collectie van het Kermis- en circusmuseum wordt op korte termijn bepaald. Daarmee wordt duidelijk gemaakt welk deel van de collectie van het voormalig Kermis- en circusmuseum kan worden behouden.

 Wethouder Douwe Oosterveen ‘We hebben de afgelopen tijd heel wat werk gehad met het antwoord te vinden op de vraag wie in staat zou zijn de collectie te kunnen waarderen. De vraag stellen bleek namelijk makkelijker dan hem te beantwoorden. Uiteindelijk hebben we een deskundige kunnen vinden die een eerste advies hierover aan ons zal geven. Daarbij kan gedacht worden aan delen van de collectie zoals de behendigheidsspelen, miniaturen, pakwagens, kermispaarden en de circuskleding. We krijgen dan een goed beeld welk deel van de collectie museale waarde heeft. En dat is nodig zodat we kunnen beginnen met de ontruiming van het pand en daarna de discussie in de raad willen aangaan over de mogelijke toekomst van het Kermis- en Circusmuseum.’

 

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X