Home / Bedrijfsnieuws / ChristenUnie vindt experimenten om inwoners meer te betrekken bij beleid en uitvoering belangrijk

ChristenUnie vindt experimenten om inwoners meer te betrekken bij beleid en uitvoering belangrijk

Al meerdere jaren is er het besef dat een lokale gemeenteraad zich niet in een hokje kan terugtrekken en bepalen hoe de ideale samenleving eruit moet zien. Nee, de gemeenteraad, ambtenaren en college moeten steeds meer naar buiten en samenwerken met verschillende partijen en mensen om zo plannen te ontwikkelen en uit te voeren. De ChristenUnie ziet dat als een positieve ontwikkeling. Gelukkig zijn er ook in Steenwijkerland mooie voorbeelden hoe dat kan uitpakken. Toch is het nog steeds een zoektocht om samenwerking tussen inwoners, ondernemers en overheid verder te verbeteren.

De ChristenUnie vindt dat we daar in moeten blijven investeren. We moeten op zoek naar goede voorbeelden en leren van onze fouten. Want natuurlijk gaat niet alles in een keer goed.

Inzet van nieuwe media om de meningen te peilen hoort ook tot de mogelijkheden. Daar kan de gemeente nog verder in groeien. Ook als lokale partijen benutten we de mogelijkheden nog lang niet optimaal. Vandaar dat de ChristenUnie als experiment de komende tijd Facebook zal inzetten om op zoek te gaan naar waardevolle ideeën voor de gemeente Steenwijkerland. Waardevolle ideeën voor ouderen, voor jongeren, maar ook voor inwoners die afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel. Via Facebook stelt de ChristenUnie drie concrete vragen en gaan ze graag aan de slag met de ideeën die daaruit voorkomen. Want voor de ChristenUnie geldt: uw mening telt!

En hebt u geen Facebook? Ook op de website van de ChristenUnie (www.steenwijkerland.christenunie.nl) kunt u uw waardevolle ideeën achterlaten.

 

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X