Home / Cultuur / Expositie ‘Puur’ in Galerie Steenwijk

Expositie ‘Puur’ in Galerie Steenwijk

Van 22 maart t/m 14 april 2018 is in Galerie Steenwijk de expositie ‘Puur’ te zien, een dubbelexpositie met stokkenvogels van Hannie Bushoff uit Roderwolde en wolschilderijen van Astrid van de Weerd uit Hoogkerk.
De expositie wordt geopend op zaterdag 24 maart 2018 om 10:30 uur.

Hannie Bushoff ziet tijdens wandelingen in de vrije natuur stokken en takken, verweerd en verhard door de invloed van weer en wind van de seizoenen. De lijn en vorm van die takken kondigen de vogelfiguren al aan. Door bewerken vormt zij de takken om in unieke vogels.

Voor Astrid van de Weerd is wol een warm, kleurrijk en puur materiaal met een veelzijdige en stil makende uitwerking. Thema´s zijn: het uitgestrekte noordelijke landschap, de kust met Waddenzee, gebouwen, bijzondere bomen zoals knotwilgen en berken.

Informatie ook op onze website: http://www.galeriesteenwijk.nl/index.php/agenda-galerie-steenwijk/22-03-14-04-puur

 

 

 

 

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu