Home / Cultuur / Ga mee op avontuur

Ga mee op avontuur

Deze week neemt Rabo Theater De Meenthe je mee op reis: André Kuipers, Wilfried de Jong, Sara Kroos (uitverkocht), Preuvenement, Wijn, The Big Revival, The Ramblers en Joke Bruijs, Mondiavisueel en Monoloog Angelique.

André Kuipers (reprise)
André Kuipers geeft het publiek een unieke kijk in het leven van een astronaut. André vertelt over de jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken; leven en werken in het internationale ruimtestation ISS. Aan de hand van vele video’s en foto’s neemt André u mee op een magische reis. Niets blijft onbehandeld en u krijgt precies te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! Dit theatercollege is te zien op woensdag 21 maart, aanvang 20.00 uur.

Wilfried de Jong (schrijversfestival)
De Jong werd bekend door zijn samenwerking met Martin van Waardenberg in het theaterduo Waardenberg en de Jong. Hij maakte voor de VPRO Sportpaleis De Jong en later, samen met Matthijs van Nieuwkerk, Holland Sport, waarvan hij van 2008 tot en met 2011 de enige presentator is. Hij presenteerde ook 24 uur met…, dat vanaf begin 2008 op Nederland 3 werd uitgezonden. Zijn liefde voor sport in het algemeen kwam verder tot uiting in een serie documentaires over de fans, hobbyisten en organisatoren van diverse amateursportevenementen. Deze lezing is onderdeel van het Schrijversfestival en te zien op woensdag 21 maart, aanvang 20.15 uur.

Sara Kroos
Sara Kroos is snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat u zo alle hoeken van de zaal zien als zij. Deze voorstelling is te zien op donderdag 22 maart en uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich plaatsen op de wachtlijst.

Preuvenement
Deze editie van Proef Steenwijkerland zal weer bol staan van de mooiste culinaire verrassingen van Steenwijkerland, gecombineerd met de fijnste drankjes, muziek en entertainment. Het preuvenement vindt plaats op vrijdag 23 maart, aanvang 19.00 uur.

Wijn, Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Wijn
Vrienden die af en toe een flesje met elkaar opentrekken blijven langer bevriend. Hoewel… In de thrillerkomedie ‘WIJN’ nemen zes geweldige acteurs u mee in een met wijn doordrenkte avond, waarop alles net even anders loopt dan verwacht. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 23 maart, aanvang 20.00 uur.

The Big Revival
The Big Revival, het dans- en muziekfeest van de jaren ’70, ’80 en ’90 voor de discogangers uit Steenwijk en omstreken! De állerlaatste keer. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 24 maart, aanvang 21.00 uur.

The Ramblers en Joke Bruijs
Met liedjes van ‘Diep in Mijn Hart’ tot ‘Hit the Road Jack’ van Ray Charles brengt Joke Bruijs, samen met de sympathieke zanger Dick Rienstra, een scala aan bekende melodieën. Voeg daar de oude hits, zoals ‘Wie is Loesje’ van de langst bestaande big band ter wereld aan toe en een heerlijke voorstelling is geboren! Deze voorstelling is te zien op zondag 25 maart, aanvang 15.00 uur.

Mondiavisueel
Met reis- en natuurfotograaf Chris Stenger ontdekt u de ongetemde schoonheid van de Chileense Atacama woestijn. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 27 maart, aanvang 20.00 uur.

Monoloog Angélique (schrijversfestival)
‘Angélique’ is het verhaal van een oudere vrouw die de greep op het leven verloren heeft.
Als jong meisje is zij in het klooster getreden en als missiezuster naar het toen nog “Belgisch Congo” getrokken en daar begin van de jaren zestig allesbehalve ongeschonden halsoverkop vertrokken. En nu, zoveel jaar later, leeft zij met haar hebben en houden, in opvangtehuizen. Deze monoloog is te zien op dinsdag 27 maart, aanvang 20.15 uur.

Ook te zien in De Meenthe:
Hendrik Groen op 28 maart (uitverkocht). Rob en Emiel op 29 maart. Martijn Kardol op 29 maart. Scrum op 30 maart. Boerenrock op 31 maart. Henk Schiffmacher op 3 april. Ma op 4 april. Margriet Bolding op 5 april. Twee Recht Twee Averecht op 6 april. Roos Blufpand op 6 april. Rob de Nijs op 7 april (uitverkocht). Laureaten in Paasloo op 8 april. Plaza Patatta op 8 april. Enge Buren op 10 april. Ali B op 11 april.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

 

Bekijk ook

Schuurverkoop Oldemarkt 26 mei

Op zaterdag 26 mei vindt vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur de vierde schuurverkoop van …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X