Home / Cultuur / Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018

Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia een Pasar Buku, een markt vol boeken, verhalen en schrijvers. Zo is er een verhalenroute door de tuin, kun je meeschrijven aan een live-verhaal, en kennis maken met andere schrijvers, poëten en creatievelingen die affiniteit hebben met Indonesië en/of het voormalige Nederlands Indië. Bijzonder dit jaar is dat Stichting Taman Indonesia ook een Indische bibliotheek opent in het park.  

De Indische bibliotheek
Stichting Taman Indonesia herbergt een indrukwekkende collectie boeken over Indonesië, en het Nederlands Indië. Oud en nieuw, kinderboeken, prentboeken, romans, geschiedenisboeken, naslagwerken er zit van alles bij. Met de opening van de Indische bibliotheek wil de Stichting dit cultureel erfgoed delen met zijn publiek. In het eethuis is een gezellige hoek gecreëerd waar de bezoekers kunnen snuffelen en lezen. Abonneehouders mogen ook de boeken mee naar huis nemen, en lenen.

Elk seizoen wordt de collectie verandert, zodat er altijd andere boeken te vinden zullen zijn.

Voordrachten, verhalen en inspiratie
Op de Pasar Buku zullen verschillende schrijvers aanwezig zijn met een Indische achtergrond of een link met het huidige Indonesië. Zo zijn onder andere Tjeerd Ligthart en Shirley Rigault om te vertellen en voor te dragen uit hun werk. Ze zullen korte voordrachten houden of passages voorlezen uit hun werk.  Daarnaast zijn er diverse boeken te verkrijgen, van Indonesische kookboeken, tot historische romans, batikboeken en spannende literatuur. Bezoekers kunnen gedachte wisselen met diverse schrijvers, en meeschrijven aan een nieuw spannend verhaal. Ook is er een verhalenroute door het dierenpark te volgen.

Kinderboeken
Nieuw dit jaar zijn kinderboeken. Het nieuwe boek Bender, over een tijger in Sumatra en het  prentboek Maleo Maleo over een bijzondere vogel van Papoea, zullen ten gehore worden gebracht.

Shirley Rigault
Op zoektocht naar haar Indische roots ontdekt Shirley Rigault hoe het levensverhaal van haar moeder haar helpt dichter bij haarzelf te komen. Shirley kijkt door de ogen van haar beeldschone moeder naar de traumatische gebeurtenissen in Nederlands-Indie tijdens en na de WO2. Ondanks de diepe pijn die Sylvia bij zich draagt, vindt zij een weg om weer hoop te krijgen voor de toekomst. En als zij in Holland George ontmoet, die haar overlaadt met liefdesbrieven, weet Sylvia dat niets haar in de weg staat om weer gelukkig te worden. Shirley is aanwezig op de Pasar Buku om te vertellen over haar boek ‘Ochtendpost’ en te signeren.

Over dierenpark Taman Indonesia
Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, en een bijzondere speurtocht.

Naam: Pasar Buku
Datum: 24 maart 2017
Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X