Home / Cultuur / Te zien in het Filmhuis Steenwijk

Te zien in het Filmhuis Steenwijk

Komende week staat de volgende film op het programma in het Filmhuis Steenwijk (Dyka Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe).

The Square
Donderdagavond 22 maart om 20.15 uur is de filmvertoning ‘The Square’. Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt er een PR-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne die ze bedenken, gaat al snel viral en zorgt voor de nodige commotie. Christian, de gerespecteerde curator van het museum kampt inmiddels met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen. Regisseur Ruben Östlund (Turist, Involuntary) mocht voor The Square de Gouden Palm voor beste film in ontvangst nemen tijdens het Internationale Filmfestival in Cannes.

Florence Foster Jenkins
Zondagochtend 25 maart om 11.00 uur is de filmvertoning ‘Florence Foster Jenkins’. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Florence Foster Jenkins, de legendarische Amerikaanse socialite die in de vorige eeuw wanhopige pogingen deed een beroemde zangeres te worden en zich daarbij niet liet hinderen door gebrek aan talent. Haar echtgenoot en manager St Clair Bayfield was vastbesloten om zijn geliefde Florence af te schermen van de waarheid. Maar wanneer Florence besluit om een openbaar concert in Carnegie Hall te geven in 1944, staat St Clair voor zijn grootste uitdaging tot dan toe.

Ook te zien in het Filmhuis Steenwijk
Dinsdag 10 april Maudie. Dinsdag 17 april Happy End. Donderdag 26 april een verrassingsfilm. Dinsdag 8 mei Heartstone. Donderdag 17 mei Vele Hemels boven de Zevende en dinsdag 29 mei Wonderstruck.

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X