Home / Bedrijfsnieuws / 20 jaar Prins Mauritshuis Blokzijl

20 jaar Prins Mauritshuis Blokzijl

Op vrijdag 30 maart zal het eerste exemplaar van de glossy ‘ van het Huis’ uitgereikt worden aan de wethouder van Steenwijkerland dhr. Oosterveen. Grand cafe- restaurant Prins Mauritshuis bestaat dit jaar 20 jaar en de lancering van de glossy, waarin o.a. 20 jaar Prins Mauritshuis beschreven staat, is de start van een bijzonder jaar. Een jaar waarin het complete bedrijf een metamorfose ondergaat en nog veel meer op de wensen van de gasten, inwoners en toeristen van Blokzijl zal inspelen! De historie komt terug……..!!

Uitleg
Na 20 jaar ondernemen in het Prins Mauritshuis zijn we klaar voor de grootste en mooiste verbouwing in al die jaren. Het rijksmonument Prins Mauritshuis zijn originele allure weer terug geven en een schitterend grand café maken van het huidige restaurantgedeelte. Van 1873 tot 1928 is het gebouw in gebruik geweest als weeshuis, daarna heeft de kerk het gebouw in gebruik genomen en om dit gevoel van kerk te vergroten een wonderlijke verbouw te laten plaatsvinden. De complete 1e verdiepingsvloer werd verwijderd en onder het dikke balken plafond van 1873 werd een kerkplafond getimmerd. Aan de achterzijde werd een stukje aangebouwd met tevens 2 grote kerkramen. Door de ontstane hoogte en het kerkplafond had het nu een kerk uitstraling. Van 1928 tot 1970 gebruikt voor kerkelijke trouwerijen, uitvaarten, zondagsschool, toneel enz. In 1970 is gebouw verkocht aan particulieren die er weer een verdiepingsvloer in gemaakt hebben, echter een meter lager als origineel (dit om niet tegen trekstangen aan te lopen). Dit heeft het gebouw geen goed gedaan, beneden werd het donkerder (plafond stak half voor de ramen langs) en benauwder. Op de eerste etage zijn -tig aanpassingen geweest met vele eigenaren tussen 1970 en 1998, het jaar dat wij starten.

Heden
Alles gaat terug naar zijn oorspronkelijke staat van 1928, de verdieping gaat er weer uit net als het ‘gipsdorp’ op de eerste etage. Oude ramen weer in zicht net als de historische kelder met waterput dmv een glazen vloer. Tevens worden de wanden tussen het nieuwe grand café en de compleet nieuwe keuken die gemonteerd word van glas. Doorkijk en de koks staan visueel te koken. Ook gaat de complete nieuwe keuken van ‘het gas af’, alles inductie en stroom. Het moet een schitterend grand café worden met veel lichtinval en historische allure. Een plek met de gelijke beleving als vroeger; een plek waar mensen elkaar ontmoeten maar nu met prachtige wijnen, speciaal bieren, heerlijk eten en sfeervolle muziek. Tevens maken we een unieke ‘hangende dj’ een historisch balkon waar een dj met bepaalde avonden kan draaien (meter of 3 hoog). Een plek waar je een prachtig (zakelijke) feest of bijeenkomst kunt organiseren. November 2018 zal de grote transitie van keuken en grand café plaats vinden, ook word het huidige grand café direct aan de kolk gerestyled en voorzien van nieuw meubilair, verlichting en uitstraling.

Vanaf 01 april 2018 gaan we onze openingstijden alvast aanpassen en zullen wij alle dagen vanaf 09.00 uur open zijn!! De gastvrijheid in Blokzijl moet omhoog en door te investeren in vitaliteit en arbeidstijden van ons team (iedereen krijgt shiftdiensten) moeten de mogelijkheden om onze gasten beter van dienst te zijn omhoog. Zo is er ook vanaf 09.00 uur al een kok aanwezig voor bezoekers met vroege trek. Uniek in de regio voor dit type bedrijf. Op vrijdag en zaterdag en alle dagen in de zomervakanties kunnen gasten met late trek ook nog terecht, de keuken blijft tot 23.00 uur bemand. (tussen 21.00 uur en 23.00 uur is er dan een speciale avondkaart).

Kortom; gezellig gastvrij en voor iedereen….

De glossy beschrijft verder het heden van Blokzijl, heerlijke recepten en in totaal zal deze ruim 50 pagina’s ‘dik’ zijn en in een oplage van 15000 exemplaren verschijnen.

Vrijdag 30 maart 2018.
17.00 uur -19.00 uur (uitreiking ca 17.30 uur)
Locatie; Prins Mauritshuis Blokzijl, Brouwerstraat 2

Foto:Prins Mauritshuis Blokzijl

 

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X