Home / Cultuur / Enge Buren

Enge Buren

Uniek in Nederland. Enig in zijn soort. Nog nooit gezien, gevoeld en gehoord? Of misschien toch wel! Enge Buren, bekend van hits als “Pizza Calzone”, “Sjakie” en het “Jodel”nummer van het radioprogramma Somertijd op Radio 10!

Enge Buren brengt muzikaal cabaret. De 3 heren hebben alle grappen en grollen op een originele en uiterst creatieve manier in muziek, liedjes en acts vertaald. Hun programma bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits tot zeer sprekende eigen nummers.
Van hilarisch tot ontroerend. Allerlei verschillende muziekstijlen worden gebruikt. Met hun 3 goede zangstemmen maken ze van elke voorstelling een uiterst gevarieerde en vermakelijke show. Een feest der herkenning, aangevuld met verrassende wendingen. Met aanstekelijk enthousiasme en overduidelijk spelplezier bespeelt Enge Buren met een karrenvracht aan muziekinstrumenten het publiek.

De lenigheid van Bob, Bep en Bram (Pyr, Henk en Michiel)
Bob (de “lange”) is de clown van het stel. Hij is zeer lenig in zijn mimiekspieren en heeft een ogenschijnlijk oncontroleerbaar en komisch beweeglijk lichaam met slungelachtige ledematen. Hij is niet te stoppen en vraagt altijd om aandacht. Zowel met als zonder instrument zoekt hij figuurlijk en soms letterlijk contact met het publiek.

Bep (de “kleine”) is de hoofdzanger van het stel. Hij is ongekend lenig in zijn stembanden. Hij haalt elke noot die er maar te halen is. Ivan Rebrof zou er jaloers van worden. Geen enkel bekend persoon is veilig voor zijn perfecte imitatie. Zowel wat betreft zijn zangstem als de daarbij horende juiste lichaamshouding. Ook het bespelen van verschillende instrumenten doet hij met veel passie.

Bram (de “gewone”) is de instrumentalist van het stel. Hij is ongelofelijk lenig in zijn vingertoppen, lippen en benen. Geef hem een willekeurig muziekinstrument en hij bespeelt het. Snaar-, blaas-, toetsinstrumenten en slagwerk zijn aan zijn lichaam vergroeid. Ook het bespelen van de nieuwste hypermoderne elektronische instrumenten, maar ook het ouderwetse tapdansen kan hij als geen ander.

De mannen zijn dus superlenig. Elke vorm van driestemmigheid is voor hen een fluitje van een cent.
De vele muziekinstrumenten die ze gebruiken vliegen in het rond. Van de een zijn hand, naar de ander zijn mond om vervolgens weer bij de derde op het hoofd te belanden. Keiharde house wordt in
1 seconde omgedraaid tot subtiel, ontroerende minimalistische muziek. Zo laten ze alle drie zien waartoe ze in staat zijn. Individuele, improviserende en unieke eigen kunsten worden afgewisseld met perfect ingestudeerde synchroon lopende danspasjes. Zo staan ze op het podium en zo krioelen ze tussen het verbouwereerde publiek. Kortom, je komt ogen en oren te kort.

di 10-04-2018 in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X