Home / Bedrijfsnieuws / Happy Kids Massage: Ontspannen hoort ook bij opvoeden

Happy Kids Massage: Ontspannen hoort ook bij opvoeden

Het is voor opvoeders vaak een grote uitdaging om kinderen ontspannen op te voeden. In de veranderende situatie waarin kinderen tegenwoordig opgroeien wordt ontspanning en lichaamsbesef nog wel eens vergeten.

Kinderen die onvoldoende worden aangeraakt, groeien slechter, zijn vaker ziek, leren slechter, hebben weinig lichaamsbesef, zijn minder sociaal, communiceren moeizaam en hebben last van pesten. Ze zitten ‘niet lekker in hun vel’.

Het is uit onderzoek gebleken dat het spelenderwijs uitvoeren van onderlinge kindermassage gunstige effecten heeft. Aanraken is een levensbehoefte. Corina Elzenaar heeft daarom massageverhalen in spelvorm ontwikkeld, de Happy Kids Massage Cards, bedoeld voor opvoeders van kinderen van 3 tot 13 jaar.

Het spel combineert ontspannende bewegingen met zintuiglijke waarnemingen.  Door vormen van onder andere weer, natuur, en dieren na te spelen worden de sensomotoriek en het voelen van de kinderen gestimuleerd. Zo komt er meer lichaamsbesef, verbetert de concentratie en de (leer)prestaties, wordt sociaal gevoel en eigenwaarde verder ontwikkeld en gedraagt het kind zich rustiger. Elk kind is anders in hoe het naar zijn of haar lichaam luistert, grenzen ontdekt en respecteert. Met Happy Kids Massage leert het kind hier spelenderwijs mee omgaan.

Uit deze unieke set kunnen naar keuze korte of langere series van oefeningen worden samengesteld. De kaarten kunnen thuis in het gezin worden gebruikt, bijvoorbeeld om samen met het kind een eigen ontspanningsmoment te creëren. Het spel is ook zeer geschikt voor gebruik in groepen. De begeleider vertelt een leuk verhaal en geeft instructies voor de oefeningen terwijl de kinderen dit bij elkaar uitvoeren. De kaartenset wordt begeleid met een training en voorbeeldverhalen voor een effectief en ontspannen gebruik.

Demonstratiemiddag
Op 31 Maart zal initiatiefneemster Corina Elzenaar de eerste set kaarten van Happy Kids Massage overhandigen aan niemand minder dan schrijfster Marijke Sluijter die onderlinge kindermassage in Nederland onder de aandacht heeft gebracht. Door haar boek “Aanraken een levensbehoefte” is Corina 14 jaar geleden met onderlinge kindermassage in contact gekomen.

Na de overhandiging zal Marijke (eerder kleuterleidster en leerkracht en nu hoofdredacteur van Kiind) zelf nog even het woord nemen en meer vertellen hoe belangrijk aanraking/massage is in de veranderende situatie waarin kinderen tegenwoordig opgroeien.

Vervolgens zal ook Corina de Boer-Vreeke van Touching Child Care meer vertellen over het effect van onderlinge kindermassage in de klas.

Tijdens de demonstratie vertelt Corina Elzenaar hoe je kan werken met de kaarten en wat het speciale Happy Kids Massage pakket nog meer inhoudt.

Het initiatief van de kaarten wordt ondersteund door Stichting Moed. Deze stichting zet zich al jaren in tegen zinloos geweld en pesten. Het keurmerk met het alom bekende lieveheersbeestje staat op dan ook op de Happy Kids Massage kaarten.

Voor de kinderen is er deze entertainment, met professioneel kindervermaak, een zintuigen belevenis (voelmuur, blotevoetenpad), en zij kunnen hun eigen massagekaart maken en inkleuren. Daarnaast kunnen ze door een eigen massageverhaal – met behulp van de kaarten – te schrijven, een gratis Happy Kids Massage pakket winnen.

Opvoeders en kinderen zijn van harte welkom op zaterdag 31 maart van 13.30 tot circa 16.00 uur in De Buuzepolle, Sportlaan 20, Giethoorn. Tussen 13.45 en circa 14.15 uur zal het officiële gedeelte met Marijke Sluijter plaatsvinden. Gratis entree. Wel graag even bericht ivm koffie/thee en ranja. Aanmelden via  info@corinaelzenaar.nl of bellen 06-33610519.

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X