Home / Cultuur / Lezing “De Weerribben toen en nu”

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben.
Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? Hoe leefde men vroeger ? En wat is er in al die jaren veranderd? Wilt u ook alles weten over dit prachtige deel van het Nationaal Park ? Kom dan naar ons Buitencentrum.

Meld je aan via  Buitencentrum De Weerribben te Ossenzijl. Telefoon 0561-477272 of  email naar excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl Kosten: € 5,- per persoon.

Datum : zondag 15 april
Tijd : 13.30-15.00 uur
Kosten : 5 euro

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu