Home / Nieuwe berichten / Burgemeester Bats enthousiast over experiment met nieuwe stembureaus

Burgemeester Bats enthousiast over experiment met nieuwe stembureaus

Stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen kon op de verkiezingsdag op 36 locaties in Steenwijkerland. Het Steenwijkerlandse electoraat kon niet alleen in verzorgingstehuizen, dorpshuizen en het gemeentehuis terecht. Drie stembureaus waren te omschrijven als ‘bijzonder’.

Al om kwart over vijf ‘s ochtends werden de eerste stemformulieren in de stembus op station Steenwijk gedeponeerd. En dat ging door tot negen uur ‘s avonds. “Met het stembureau op het NS-station is er echt in een behoefte voorzien”, is Bats van mening.

De bus van het gevangenismuseum te Veenhuizen was gedurende de verkiezingsdag te vinden op wisselende locaties. De stembus in de stembus trok in totaal 92 mensen. En ook de schippers van de Groene Wensboot mochten veel mensen op het dek verwelkomen.

En die mensen kwamen niet alleen uit Muggenbeet, Kalenberg en Ossenzijl. “Ik heb vernomen dat sommigen speciaal uit Witte Paarden en Kallenkote zijn gekomen om op de Groene Wensboot hun stem uit te brengen. Dat vind ik fantastisch!”

Ook diverse nationale media wisten de Groene Wensboot te vinden. Zo kreeg het vaartuig nationale aandacht van NOS, RTV Oost en RTL. “We hebben Steenwijkerland vandaag echt op de kaart gezet”, zegt Bats tot slot van zijn relaas met een brede glimlach. “Experiment geslaagd!”

Bekijk ook

Schuurverkoop Oldemarkt 26 mei

Op zaterdag 26 mei vindt vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur de vierde schuurverkoop van …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X