Home / Cultuur / Een week vol magie, miniatuur, muziek en meer

Een week vol magie, miniatuur, muziek en meer

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Hendrik Groen, Rob en Emiel, Martijn Kardol , Scrum, Boerenrock, Mega Modelbouw, Henk Schiffmacher en Ma.

Hendrik Groen (uitverkocht)
Bestseller ‘Pogingen iets van het leven te maken’ is te zien in het theater op woensdag 28 maart en uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich plaatsen op de wachtlijst.

Rob en Emiel
’Pure magie’ en ‘Verfrissend leuk’ is hoe de media deze show van Rob en Emiel bestempelden. ‘Grote podiumtovenaars’ worden zij genoemd. En inderdaad: Rob en Emiels Blow me Away is een voorstelling die u live mee moet maken. Adembenemend snel, wonderlijk… anders. Deze voorstelling is te zien op donderdag 29 maart, aanvang 20.00 uur.

Martijn Kardol
‘Bang’ is het cabaretdebuut van deze doodgewone jongen uit Barneveld, waarin hij zijn publiek meeneemt in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen. De ‘uitstekende verteller met een grote theatrale trukendoos’, aldus de Volkskrant. Deze voorstelling is te zien op donderdag 29 maart, aanvang 20.15 uur.

Scrum
De deuren van The Dirty Glass gaan weer open. Kom binnen, geniet van de verhalen en liederen van het leven en proost op de liefde, vriendschap en muziek. De voorstellingen van Scrum doen je verlangen naar een avond in de pub. Deze muzikale voorstelling is te zien op vrijdag 30 maart, aanvang 20.00 uur.

Boerenrock
Uit eigen streek komt de damesformatie de BoerenRockies, daarna treden de Hoksons op die met hun aanstekelijke veenkoloniale Rock en Roll de tent al aardig op de kop gaan zetten. Als derde act is het de beurt aan Mooi Wark die sinds 1992 niet weg te denken zijn op een boerenrock festival in het land en de Heinoos sluiten met hun veldtocht 2.0 het festival af in de traditie van Normaal. Dit evenement is op zaterdag 31 maart. De zaal is open om 19.30 en het start 20.00 uur.

Mega Modelbouw
Het gehele complex zal worden gevuld met alles op het gebied van miniatuur en modelbouw. Alle takken van de modelbouw zullen op het evenement aanwezig zijn. Daarnaast zal er weer een grote modellenmarkt zijn met auto- trein en landbouwminiaturen. Er zijn vele demo’ s met boten treinen en trucks. Er is een stand met helicopters, vliegtuigen, en flightsimulator en nog veel meer. Ruim 3500 vierkante meter miniatuur- en modelbouwplezier. Dit evenement is op maandag 2 april van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Henk Schiffmacher
Deze ras-verteller neemt u mee op een bizarre, vaak hilarische reis door zijn leven. Net als je denkt hem te kunnen doorgronden zet hij je op een ander been. Alles wat u altijd al wilde weten, maar nooit zou durven vragen. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 3 april, aanvang 20.00 uur.

foto: annemieke van der togt

Ma
Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Deze voorstelling is te zien woensdag 4 april, aanvang 20.00 uur.

Ook te zien in De Meenthe:
Margriet Bolding op 5 april. Twee Recht Twee Averecht op 6 april. Roos Blufpand op 6 april. Rob de Nijs op 7 april (uitverkocht). Laureaten in Paasloo op 8 april. Plaza Patatta op 8 april. Enge Buren op 10 april. Ali B op 11 april. Aquarium op 12 april. New York Round Midnight & Deborah Carter op 13 april. Joep Onderdelinden op 14 april. Best of Britain op 14 april. Mondiavisueel op 16 april. African Mama’s op 17 april.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Foto’s: Marco Bakker, Jaap Reedijk en Annemieke van der Togt

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu