Home / Cultuur / Discussiëren over het platteland

Discussiëren over het platteland

Jongeren, ondernemers en het onderwijs gaan het gesprek aan in Steenwijk

Roots on Wheels gaat samen met jongeren, ondernemers en het onderwijs het gesprek en de discussie aan over het platteland. Op maandag 9 april van 15.30 uur – 18.00 uur vindt het evenement plaats op de De Buze. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te praten over dit thema.

Het evenement creëert bewustwording over de toekomst van het platteland. Door het gesprek aan te gaan met jongeren, ondernemers en het onderwijs over dit thema komen er mogelijk nieuwe ideeën die tot projecten kunnen leiden. Onder het genot van een hapje en drankje en muziek op de achtergrond wordt het evenement afgesloten.

Schoolbezoeken
Naast de evenementen gaat een Roots on Wheels-caravan langs bij scholen om leerlingen te bevragen over de toekomst van het platteland. Hier kunnen zij hun mening en ervaringen delen en met eventuele ideeën komen. Ook de input van deze leerlingen worden uiteindelijk meegenomen om het platteland te versterken.

Meer gesprekken, meer plekken
In totaal vinden er meerdere evenementen plaats in zeven gemeenten in Noord Overijssel: Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Zwartewaterland, Kampen, Staphorst en Steenwijkerland. Het eerste event heeft reeds plaatsgevonden. Kijk voor de precieze data en tijden op de Facebookpagina van Roots On Wheels.

Leader
Initiatiefnemer LEADER Noord Overijssel is het project Roots on Wheels van start gegaan. Roots on Wheels zet zich in om een antwoord te krijgen op de vraag waarom jongeren het platteland verlaten en wat hieraan gedaan kan worden. De centrale boodschap : “biedt het platteland voldoende perspectief voor jongeren (v.a. 16 jaar) om er hun leven, hun werk, hun toekomst op te bouwen, hoe kijken jongeren er zelf naar, hoe denken ondernemers erover (werkgelegenheid), wat moet/kan het onderwijs”.

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X