Home / Gezondheid / KolonieLoop viert vijfjarig jubileum met halve marathon

KolonieLoop viert vijfjarig jubileum met halve marathon

De KolonieLoop beleeft dit jaar een verrassende editie: naast de KinderKolonieLoop, en het prachtige 5 en 10 kilometer parcours, pakt de organisatie dit jaar uit met een route van maar liefst 21,1 kilometer. Deze halve marathon zal dwars door koloniën van Weldadigheid Frederiksoord en Wilhelminaoord lopen. Tevens zal er een kleine lus door het bijzondere gebied rondom landgoed de Eese lopen. Kortom de sportieve loper zal deze vijfde editie verrast én uitgedaagd worden door een uniek historisch gebied dat misschien dit jaar officieel UNESCO Werelderfgoed status krijgt.
De KolonieLoop viert dit jubileum dit jaar wederom op Tweede Pinksterdag (op 21 mei as). De start- en finishlocatie zal wederom in Frederiksoord plaatsvinden nabij de ‘beroemde’ rotonde bij het Huis van Weldadigheid.
Een KolonieLoopbelevenis vanuit de lucht
De organisatie is zeer verheugd met de nieuwe hoofdsponsor. Bats uitzendburo  uit Nijensleek heeft zich voor de komende drie jaar verbonden aan de KolonieLoop. Bats uitzendburo is al jaren een zeer betrokken partner én erg actief in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid die dit jaar haar 200 jarig bestaan viert. In alle opzichten past Bats uitzendburo goed bij het gedachtegoed van Johannes van den Bosch, de oprichter van de Maatschappij van Weldadigheid. Het bedrijf dat zich op sociaal- maatschappelijk vlak onderscheid is sinds 2017 als collectief gevestigd in ’t Werkt. ‘Bats uitzendburo zet mensen letterlijk in beweging, dit past natuurlijk perfect bij de KolonieLoop’, aldus de voorzitter van de Stichting KolonieLoop.
Ronald Visser, directeur van Bats Uitzendburo. Wij zijn erg blij met de samenwerking en het hoofdsponsorschap van De Kolonieloop. Bewegen en participeren past bij onze organisatie en onze mensen. Vanaf de start van De Kolonieloop hebben we jaarlijks  mee gedaan met een bedrijfsteam of met een aantal individuele medewerkers en waar nodig suppoort geleverd. Wij zijn trots op deze samenwerking.
 
Bats uitzendburo  is momenteel bezig om een luchtballon te laten realiseren, welke naar alle waarschijnlijk in april gereed is. Na afloop van de KolonieLoop zal als het weer het toelaat de ballon boven het gebied pendelen met alle winnaars aan boord. Voor alle individuele winnaars en businessteams een originele prijs om niet snel te vergeten…
 
Inschrijven

Hardlopers kunnen zich sinds deze week wéér inschrijven voor de KolonieLoop via www.kolonieloop.nl voor de 2,5 | 5 | 10 en 21,1 (halve marathon) kilometers.

Foto: Marius Visser

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X