Home / Bedrijfsnieuws / Aanleg glasvezel in buitengebied binnenkort van start

Aanleg glasvezel in buitengebied binnenkort van start

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied zijn in volle gang. Half juni van dit jaar starten de werkzaamheden in Steenwijkerland. Wethouder Wim Brus: ‘De planning is rond en dat is goed nieuws voor de inwoners van ons buitengebied. De aanleg gebeurt in fasen. Als eerste is het gebied tussen Blokzijl en Giethoorn aan de beurt. Mooi dat de schop in de grond gaat en dat snel internet nu binnen handbereik is. Dat betekent een flinke plus voor ons buitengebied.’ Binnenkort krijgen inwoners van het buitengebied een brief van Glasvezel Buitenaf met meer informatie over de werkzaamheden.

Eind vorig jaar kregen inwoners van het buitengebied in de Kop van Overijssel de mogelijkheid om zich aan te melden voor glasvezel. Meer dan 50% van de inwoners deed dat en dat percentage was nodig om glasvezel ook daadwerkelijk te kunnen aanleggen. Het gebied waarin aannemer Van Gelder Telecom aan de slag gaat, ligt verspreid over vijf gemeenten. De aanleg gebeurt daarom in fasen. Het eerste gebied bevindt zich in de gemeente Zwartewaterland. Daarna is het buitengebied tussen Blokzijl en Giethoorn aan de beurt. Het is de bedoeling dat half 2019 alle aansluitingen gerealiseerd zijn.

Inwoners van het buitengebied krijgen binnenkort een brief van Glasvezel Buitenaf met meer informatie over de werkzaamheden. Deze informatie én de actuele planning is ook te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu