Home / Cultuur / Laat ze zelf met gave plannen komen

Laat ze zelf met gave plannen komen

Geslaagd event Roots on Wheels in Steenwijk 

“Laat ze zelf met gave plannen komen”, is een uitspraak die het event van Roots on Wheels samenvat. Deze bijeenkomst vond maandag 9 april plaats in De Buze. Met geïnteresseerden en betrokkenen werd het gesprek aangegaan over de toekomst van jongeren op het platteland van gemeente Steenwijk om zo bewustwording te creëren. 

Roots on Wheels heeft deze bijeenkomst gerealiseerd. Het event stond dan ook in het teken van samen nadenken over deze discussie. Door een creatieve manier van brainstormen werden drie aandachtspunten belicht. Er is gesproken over veiligheid, actieve jongerenparticipatie en het bedrijfsleven. Eén van de uitkomsten van deze drie denktanks was het bedenken en uitvoeren van gave plannen door jongeren.

Schoolbezoeken
Naast de evenementen gaat de Roots on Wheels-caravan langs bij scholen om leerlingen te bevragen over de toekomst van het platteland. Hier kunnen zij hun mening en ervaringen delen en met eventuele ideeën komen. Ook de input van deze leerlingen wordt uiteindelijk meegenomen om het platteland te versterken in de toekomst.

Meer gesprekken, meer plekken
In totaal vinden er meerdere evenementen plaats in zeven gemeenten in Noord Overijssel: Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Zwartewaterland, Kampen, Staphorst en Steenwijkerland. Kijk voor de precieze data en tijden op de Facebookpagina van Roots On Wheels.

Leader
Initiatiefnemer LEADER Noord Overijssel is het project Roots on Wheels gestart. Roots on Wheels zet zich in om een antwoord te krijgen op de vraag waarom jongeren het platteland verlaten en wat hieraan gedaan kan worden. De centrale boodschap : “biedt het platteland voldoende perspectief voor jongeren (v.a. 16 jaar) om er hun leven, hun werk, hun toekomst op te bouwen, hoe kijken jongeren er zelf naar, hoe denken ondernemers erover (werkgelegenheid), wat moet/kan het onderwijs”.

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X