Home / Bedrijfsnieuws / Energiecoöperatie opent derde dak voor opwekking zonnestroom

Energiecoöperatie opent derde dak voor opwekking zonnestroom

Energiecoöperatie de Wieden-Weerribben wil op een nieuw dak aan de Kanaaldijk meer zonnestroom opwekken. De helft van de 400 panelen zijn nog beschikbaar.

De coöperatie is eind 2016 opgericht met als doel: zelfvoorziening op basis van groene energie in de regio. De regio is het zogenaamde postcoderoosgebied, die bestaat uit Giethoorn, Wanneperveen, St. Jansklooster en Vollenhove, Blokzijl, Scheerwolde, Steenwijkerwold en Steenwijk-Zuid.

De energiecoöperatie heeft onlangs met succes twee zonne-installatie op daken van een loonbedrijf aan de Kapelweg en een veeteeltbedrijf aan de Kanaaldijk te Giethoorn in productie genomen. Deze wekken voor 41 bewoners en ondernemers zonnestroom op.

Eind februari heeft de energiecoöperatie een opstalovereenkomst getekend met de het veeteeltbedrijf van de familie Hensbergen aan de Kanaaldijk 7 te Giethoorn. Hiermee heeft de coöperatie het gebruiksrecht voor een derde dak verworven. Op het dak kunnen 396 zonnepanelen worden gelegd, waarvan er nog 200 panelen beschikbaar zijn voor nieuwe deelnemers.

Belangstellenden kunnen meer informatie opvragen en/of zich aanmelden via de website www.dewieden-weerribben.nl.

Foto: dewieden-weerribben.nl

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X