Home / Nieuwe berichten / G1000 Steenwijkerland, werkplaats bewustwording: IK BEGIN!

G1000 Steenwijkerland, werkplaats bewustwording: IK BEGIN!

“Ik ga het gewoon doen”  dacht Titia Boomer, niet afwachten maar meteen aan de slag. Gewapend met boodschappentas en grijper trok ze de stoute schoenen aan en ging zwerfvuil opruimen. Zo kan het dus ook. Het goede voorbeeld geven en hopen dat je mensen gaat aansteken om hetzelfde te doen. Van de G1000 Steenwijkerland Energieneutraal had ze zijdelings gehoord. Het ging haar erom dat ze dagelijks met haar hondje liep en zich ergerde aan het zwerfvuil dat ze zag.

“Maar dan heb je zo een grote boodschappentas vol, wat doe je daar dan mee” dacht ze. Bij Camping ’t Akkertien op de Voorst in Vollenhove vond ze gehoor bij de eigenaar. Die vond het een goed idee en bood aan om 1x per dag een boodschappentas met zwerfvuil  dat rondom de camping werd opgeruimd, voor eigen rekening in de afval container te storten.

De werkplaats Bewustwording van de “G1000 Steenwijkerland Energieneutraal in 2030” is sinds november 2017 actief. Hoe krijg je mensen zover dat ze zich bewust worden van de urgentie dat er iets moet gebeuren. Als we niets doen vervuilen we onze eigen leef omgeving en zadelen we de volgende generaties, onze kinderen en kleinkinderen, op met ons probleem. We kunnen wachten tot de overheid iets regelt, dat er grote vrachtwagens gaan rondrijden om ons vuil op te ruimen, die dan tevens onze lucht weer vervuilen. Maar willen we dit? We kunnen dus ook tegen onszelf zeggen: “IK BEGIN!”

Vind jij het ook belangrijk dat we samen aan de slag gaan? Voor burgers en ondernemers, maar ook de politiek? Ga dan naar de website www.g1000steenwijkerland.nl, klik op voorstellen,  werkplaats bewustwording en geef een like. Dit is nog geen officiële stem, dat kan op zaterdag 7 april in De Meenthe Steenwijk. Maar je kunt hiermee het voorstel kracht bijzetten, zodat de Burgerraad kan zien dat het onderwerp Bewustwording draagvlak heeft en dit kan meenemen in haar besluit(en) voor de toekomst.

Marja Geerdink,
werkplaats Bewustwording G1000 Steenwijkerland

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X