Home / Cultuur / Junior Ambassadeurs van de Vrijheid

Junior Ambassadeurs van de Vrijheid

De gemeente Steenwijkerland heeft twee junior ambassadeurs van de vrijheid gevonden. Yfke Bethlehem en Justin Smit, beiden zeventien jaar en leerlingen van de RSG Steenwijk, vertegenwoordigen de gemeente Steenwijkerland tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle op 5 mei. Ook dragen zij hun gedichten voor op 4 mei tijdens de herdenking in Steenwijk.

De gemeente ondersteunt hiermee het project ‘Geef vrijheid door in Overijssel’ van de stichting Bevrijdingsfestival Overijssel. In dit project worden onder andere jongeren uitgedaagd om na te denken over, en zich bewust te worden van, vrijheid. De gemeente heeft aan dit thema een gedichtenwedstrijd verbonden. Yfke Bethlehem en Justin Smit hebben beiden prachtige gedichten ingezonden die zij gaan voordragen tijdens de 4 mei-herdenking in Steenwijk. Ook gaan zij naar een inspiratiedag, waar alle junior ambassadeurs van de deelnemende gemeenten samenkomen om te praten over vrijheid. Op 5 mei vertegenwoordigen zij de gemeente tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel.

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X