Home / Cultuur / Steenwijkerland eert joodse slachtoffers met monument

Steenwijkerland eert joodse slachtoffers met monument

In de aanloop naar de herdenking van de WOII op 4 mei heeft het college van B&W besloten om het Nederlands Auschwitz Comité financieel te ondersteunen voor het oprichten van een Holocaust Namenmonument Nederland in Amsterdam.

Op het monument komen de namen van alle Nederlandse slachtoffers van de Holocaust te staan die geen eigen graf hebben. Het gaat om meer dan 102.000 Joden, Sinti en Roma, die zijn omgekomen in de concentratie- en vernietigingskampen of door honger/uitputting tijdens transporten of dodenmarsen. Aangezien uit de toenmalige gemeenten, oftewel de rechtsvoorgangers van Steenwijkerland, 56 joodse inwoners zijn weggevoerd en vermoord, heeft het college besloten tot een financiële ondersteuning. Met een bijdrage van € 2.800 eert de gemeente deze slachtoffers en draagt er aan bij dat ze niet worden vergeten.

De geplande locatie voor het Holocaust Namenmonument is de Weesperstraat in Amsterdam.

Naast Steenwijkerland ondersteunen meerdere gemeentes het monument.

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X