Home / Cultuur / Per auto vogels spotten in gaasterland

Per auto vogels spotten in gaasterland

IVN Noordwest-Overijssel organiseert samen met zustervereniging KNNV op zaterdag 28 april een vogelexcursie naar Gaasterland. Tijdens deze auto-excursie zullen ongetwijfeld veel eenden- en ganzensoorten te zien zijn evenals stand- en trekvogels. Via Ossenzijl en Kuinre gaat de tocht naar Lemmer waar een kijkje wordt genomen in de haven. Daarna loopt de route via de Leien, Oldemirdum, Stavoren en Warns naar de Workummer Buitenwaard. Onderweg worden enkele kijkhutten aangedaan, waaronder een nieuw uitzichtpunt waar al eens een zeearend is gespot. De excursie duurt de hele dag. Lunchpakket wordt daarom aanbevolen evenals warme kleding, laarzen en een verrekijker.

Datum: Zaterdag 28 april.
Verzamelpunten en tijden: 08.30 uur op parkeerplaats NS station Steenwijk (Eesveense kant) en 09.00 uur op parkeerplaats Buitencentrum Weerribben, Hoogeweg 27, Ossenzijl.

Deelname: Gratis, ook voor niet-leden.
Informatie: Albert Steenbergen, telefoon 0521-513547 of www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X