Home / Bedrijfsnieuws / Beleef de bergen op de bergsportdag

Beleef de bergen op de bergsportdag

Op 21 april organiseert de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) in samenwerking met Bever een bergsportdag in Steenwijk.

Op deze dag worden belangstellenden in de gelegenheid gesteld kennis te maken met de vereniging. Er is gelegenheid om vragen te stellen over het doorbrengen van vakantie en vrijetijd in de bergen en het beoefenen van de klim- of bergsport. Er wordt deze dag een workshop gehouden en er zijn lezingen verzorgd door leden van de vereniging:

  • 10.15 uur workshop ‘knopen leggen’.

Soms kan het handig zijn je kind, je partner of jezelf wat extra zekerheid te geven in de bergen door elkaar met een touw te verbinden. Hoe je dat doet, waar je op moet letten en welke knopen je daarvoor kunt gebruiken wordt in deze workshop gedemonstreerd en kan daarna uitgeprobeerd worden. Deze workshop wordt gegeven door een instructeur.

  • 12.00 uur lezing ‘tochtplanning’

In de bergen is het belangrijk goed voorbereid op pad te gaan. Een van de voorbereidingen is dat je weet wat de te lopen route naar je bestemming is, wat je onderweg tegenkomt, hoe lang je onderweg bent en wat je mee moet nemen. Deze lezing wordt gegeven door een deskundige op het gebied van oriëntatie met behulp van kaart en kompas.

  • 13.00 uur lezing ‘klettersteigen’

Klettersteigen is een relatief jonge uitdagende manier van het overwinnen van hoogte en afstand. Je bent bij het klimmen voortdurend middels een speciale set verbonden aan een staaldraad die is verankerd aan de berg. Dat geeft een basale zekerheid. Uiteenlopende routes zijn mogelijk, van spannend wandelen tot honderden meters lucht onder je.

  • 14.00 uur lezing ‘berg- en landschapsfotografie’

Gewapend met fototoestel (en statief) hele mooie plaatjes schieten. De kunst van het maken van de mooie foto zit niet enkel in de techniek maar ook in het kiezen van de juiste instelling. In deze workshop voorziet fotograaf zijn foto’s van zijn eigen commentaar en deelt zijn kennis en ervaring graag met de belangstellenden.

  • 15.00 uur lezing ‘vakantie in de bergen’

Bij een basiskamp gaan bergsporters met elkaar op vakantie. De formule is simpel, het effect is groot: gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen, voor oud en jong; gezinnen, stellen en alleenstaanden. Moeite om je kinderen aan het wandelen te krijgen? Wacht maar totdat ze met leeftijdsgenootjes op pad zijn en weten dat ze bij de hut of bij terugkomst op de camping samen kunnen spelen. Je hebt er geen omkijken meer naar.

De bergsportdag staat er een klimwand opgesteld waar iedereen in de gelegenheid wordt gesteld de top te beklimmen. Er zijn vrijwilligers van de NKBV aanwezig om over hun kennis en ervaring te vertellen en de regio’s presenteren hun activiteiten en cursusaanbod.

De bergsportdag wordt gehouden bij Bever Steenwijk, Woldmeentherand 11 8332 JE Steenwijk. Bever Steenwijk is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar en er is ruime parkeergelegenheid beschikbaar.

Over de NKBV
De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het hele jaar door, een leven lang. De NKBV geeft vorm aan het verlangen om hoogte te beleven. Samen, op alle niveaus, gedreven en met respect. Voor haar bijna 60.000 leden wil de NKBV bergen verzetten.

Bekijk ook

Kandidaten met groen hart gezocht voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. Natuur en …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X