Home / Cultuur / Boeiende stamboommiddag van dorpsarchief noordwolde (dan)

Boeiende stamboommiddag van dorpsarchief noordwolde (dan)

Voor de tweede keer organiseerde het Dorpsarchief Noordwolde (DAN) op zondag 15 april jl. een zg. Stamboommiddag in ’t Buurthuus te Noordwolde. In de grote zaal presenteerden zich niet alleen de Nederlandse Genealogische Vereniging NGV), maar – naast het DAN – ook de dorpsarchieven van Oldeberkoop en Elsloo, terwijl Anne de Vries materiaal uit zijn unieke archief van de v.v. Oosterstreek toonde. Een algemene inleiding kregen de aanwezigen in een lezing van dhr. Bouwe v.d. Meulen (NGV) waarna met behulp van een internetverbinding op praktische wijze getoond werd hoe men op zoek kan gaan naar (verre) voorouders. Zo werd van enkele veel voorkomende familienamen (Veldhuizen, Van Nieuwenhoven) de herkomst “uitgeplozen”. De genoeglijke sfeer die deze middag kenmerkte vormt voor het DAN aanleiding om dit voorouder- en familiegebeuren tot een vast onderdeel van haar activiteiten te maken, waar mogelijk in samenwerking met andere historische verenigingen in de regio.

Bekijk ook

Schuurverkoop Oldemarkt 26 mei

Op zaterdag 26 mei vindt vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur de vierde schuurverkoop van …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X