Home / Cultuur / Mots Kocic schenkt kunstwerk aan Gezondheidscentrum

Mots Kocic schenkt kunstwerk aan Gezondheidscentrum

De Steenwijkse kunstenaar Mots Kocic schenkt een kunstwerk aan Gezondheidscentrum Isala Diaconessenhuis te Steenwijk.

De officiële overdracht vindt plaats op donderdag 19 april om 15:00 uur, in het Gezondheidscentrum, Sluisweg 2, 8332 JC Steenwijk, op de 1e etage bij de polikliniek Cardiologie.

Mots Kocic komt van oorsprong uit Kroatië, waar hij een zeer vakbekwaam meubelmaker was.

Bijgaand een rechtenvrije foto (van Louis Volkers) die gemaakt werd bij de opening van de expositie ‘Zevensprong’ op 13 januari 2018 in Galerie Steenwijk.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu