Home / Gezondheid / Samenloop voor Hoop Vollenhove heeft al 10 teams

Samenloop voor Hoop Vollenhove heeft al 10 teams

De Samenloop voor Hoop Vollenhove gaat op 28 en 29 september 2018 in ieder geval van start met 10 teams. Voorzitter Frederik Metselaar: ‘Dat is echt boven verwachting. Iets minder dan zes maanden voor het evenement al 10 teams: het is letterlijk hoopgevend voor een geweldige Samenloop Voor Hoop!’

De Samenloop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die met kanker te maken heeft gehad. Zelf of in de omgeving. Tijdens een wandelestafette van 24 uur staat iedereen samen stil bij kanker én vieren we het leven. De estafette wordt gelopen door teams van 10 tot 15 mensen: familie, buren, collega’s, vrienden. Inschrijven kost €15 per persoon. Elk team zamelt daarnaast op allerlei manieren geld in, om kankeronderzoek te steunen.

Ieder team heeft zijn verhaal
De 10 teams zijn al volop bezig met inzamelingsacties. Ieder team krijgt een gids met tips voor de voorbereiding. Frederik Metselaar: ‘Ook toen de gids nog niet klaar was, was een aantal teams al druk bezig. Mooi voorbeeld is team Tutola, zij organiseerden vorig weekend een modeshow, waarvan de opbrengst voor KWF is. Ik ben ook heel blij met het aanbod van Team Rode Kruis, die tijdens de Samenloop gratis de EHBO verzorgen. Teams bestaan vaak uit vrienden, collega’s of familieleden van iemand die kanker heeft gehad. Heel bijzonder is Team  Nieuw Clarenberg, waarin verzorgers en bewoners samen de SamenLoop gaan meemaken. Zo heeft ieder team wel iets speciaals.’

Thermometer bij entree Vollenhove
De voorbereidingen voor de Samenloop voor Hoop zijn op allerlei manieren te volgen. Zo staat er bij de entree van Vollenhove een grote thermometer, waarop te zien is hoeveel teams er zijn en hoeveel geld er al is ingezameld. Ook digitaal is de SamenLoop te volgen: op de website www.samenloopvoorhoop/vollenhove.nl en via Facebook: SamenloopVollenhove, Twitter en Instagram. De vrijwilligers zijn in het voorjaar en de zomer op allerlei evenementen te vinden, om nog meer teams te werven. Verder komen er informatieavonden in Sint Jansklooster, Blokzijl en Steenwijk.

Bekijk ook

Schuurverkoop Oldemarkt 26 mei

Op zaterdag 26 mei vindt vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur de vierde schuurverkoop van …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X