Home / Bedrijfsnieuws / 2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste bezoeker. De art nouveau villa wordt geroemd om haar prachtig gerestaureerde gebouw en interieur. Bezoekers komen van ver voor het downtown Abby van Overijssel.

Blij met de reuring
Inge Osinga, coördinator van Museumhuis Rams Woerthe, vertelt dat de Steenwijkers erg trots zijn op ‘hun’ Rams Woerthe: “Bij bijeenkomsten komen zelfs onbekenden op mij af om te vertellen dat ze zo blij zijn dat Rams Woerthe weer open is. Dat is zo leuk! Bewoners en ondernemers in Steenwijk zeggen dat de komst van het Museumhuis extra ‘reuring’ heeft gebracht. Ze vinden het een aanwinst voor Steenwijk. We hadden natuurlijk wel gehoopt op veel belangstelling maar deze bezoekersaantallen hebben al onze verwachtingen overtroffen.“

Ons erfgoed leeft hier
Anders dan in een gewoon museum word je in het Museumhuis uitgenodigd om zelf op onderzoek uit te gaan. Natuurlijk is er een audiotour met verhalen over de bouwkunst, de inrichting en de bewoners maar je mag hier ook in de kasten neuzen en op de historische meubels zitten. In het gastenboek van de villa wordt duidelijk dat bezoekers dat erg waarderen: ‘Wat is het hier geweldig; ons cultureel erfgoed (en architectonisch erfgoed) leeft hier’. Is een van de reacties. ‘Wat een ontdekking! Schitterend! En wat een super ontvangst. We komen terug!!’ Schrijft een ander. Een bezoeker uit Haarlem schrijft: ‘Wat bijzonder thuis te zijn in dit huis. De kleuren, de vogels, het licht, de vormen. En de vrijwilligers. Het is net een pretpark voor volwassenen’.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen in het mooiste huis van Nederland?
Door het succes van het Museumhuis is Inge Osinga op zoek naar extra vrijwilligers: “We hebben een leuke groep met vrijwilligers die het goed met elkaar kunnen vinden. Er wordt hier heel wat afgelachen. Ook kijken we goed naar de talenten van de vrijwilligers: sommigen van hen zijn geboren gastheren en gastvrouwen. Samen zorgen we ervoor dat de bezoekers een bijzondere ervaring krijgen. We zijn enorm trots op de enthousiaste reacties die we krijgen.“ Denk je dat vrijwilligerswerk in het Museumhuis ook iets voor jou is? Stuur dan een bericht naar vrijwilligerscoördinator Esly van Dam op vanDam@hendrickdekeyser.nl.

Bekijk ook

Schuurverkoop Oldemarkt 26 mei

Op zaterdag 26 mei vindt vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur de vierde schuurverkoop van …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X