Home / Nieuwe berichten / Koningsdag in De Landerijen

Koningsdag in De Landerijen

Vrijdag 27 april is het Koningsdag. In De Landerijen willen we dat vieren door  ’s morgens om 10.00 uur gezamenlijk koffie te drinken. We zetten de tv dan aan en bij de koffie krijgt u natuurlijk een oranje gekleurde koek. Dit alles om u van de stemming van Koningsdag  te laten genieten.

Na de koffie drinken we dan samen nog een oranje bitter, zodat u een echte Koningsdag viert.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu