Home / Nieuwe berichten / Ook de 39e Kloostermarkt staat garant voor gevarieerd programma

Ook de 39e Kloostermarkt staat garant voor gevarieerd programma

Koningsdag betekent in Sint Jansklooster traditiegetrouw dat de straten vol staan met kramen. De Kloostermarkt is dit jaar toe aan editie nummer 39. En ook deze staat weer garant voor een gevarieerd programma.

Wethouder Oene Akkerman opent de markt om 10.00 uur. Daarna is het onder begeleiding van Soli Deo Gloria tijd voor het Wilhelmus en kunnen de kinderen hun ballon oplaten voor de jaarlijkse ballonwedstrijd. Dit jaar gebruikt de organisatie daarvoor overigens speciale latex-ballonnen.

Bezoekers waaieren daarna uit over de twaalfhonderd meter aan marktkramen. Ook zijn er oude ambachten en beroepen te zien in de schuur van Evert Boxum aan de Monnikenweg. Dit jaar zijn dat onder meer glas graveren, mandenmaken en smeedwerk. Albert Weijs verzorgt een houtbewerkingsshow.

Op het plein bij het Dorpshuis zijn de hele dag optredens. Pipes- en drumband City of Apeldoorn komt bijvoorbeeld naar Sint Jansklooster, net als Pieter Ballon (voor de kinderen) en zanger MR Jaxx met muziek van toen en nu. Bijzonder is de komst van een barbiershop die mannelijke bezoekers een onvergetelijke Koningsdag bezorgt. Zij kunnen zich op traditionele wijze laten scheren voor een zeer luttel bedrag. Om 11.00 uur begint de Kleedjesmarkt, dit keer bij VHK. Uiteraard is er van donderdag tot en met zaterdag ook weer kermis in Sint Jansklooster.

Voetbalvereniging VHK zorgt dat het verkeer en parkeren in goede banen wordt geleid. Vanuit alle richtingen worden bezoekers snel naar een parkeerplaats geleid. Volg daarvoor de borden. Kijk ook op www.kloostermarkt.nl

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu