Home / Nieuwe berichten / Schippers klaar voor nieuw waterseizoen

Schippers klaar voor nieuw waterseizoen

EcoWaterLiners zaterdag weer in de vaart

De schippers van de EcoWaterLiners van Natuurmonumenten zijn weer helemaal klaar voor een zomerseizoen lang varen door De Wieden. Vanaf zaterdag brengen de vrijwilligers wandelaars en fietsers per watertaxi vanuit Sint Jansklooster naar Blokzijl of Giethoorn. Het aantal vrijwilligers is de afgelopen maanden behoorlijk uitgebreid. Nieuw is bijvoorbeeld Albert Reuvekamp uit Meppel.

“Wij hebben vroeger veel gevaren, maar het onderhoud aan mijn eigen boot begon me tegen te staan. Het water en zeker De Wieden blijft echter trekken. Toen ik een oproep van Natuurmonumenten in de krant las, had ik meteen belangstelling”, vertelt Reuvekamp over zijn beweegredenen.

Hij meldde zich samen met zijn partner Anita Blijdorp aan. Die is geen schipper, maar vaart tijdens de tochten van Reuvekamp wel mee. “Als gastvrouw…”, glimlacht ze. Gasten genoeg vermoedelijk, want de afgelopen twee zomers bleek de EcoWaterLiner steeds geliefder onder toeristen, dagjesmensen en regiobewoners. Ze stappen op het bij Bezoekerscentrum en kunnen met de fiets aan boord naar Giethoorn of Blokzijl. Ondertussen zien ze prachtige stukken Wieden.

Reuvekamp en Blijdorp hebben de EcoWaterLiner vermoedelijk snel onder controle. De elektrische boot is voor een ervaren stuurman geen probleem. “Wij hadden een zeewaardig jacht waarmee we bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden voeren. Zelf heb ik ook jarenlang op de beroepsvaart gezeten. Een belangrijk deel van mijn leven heeft zich dus op het water afgespeeld. Ik vind het leuk om nu als vrijwilliger weer op het water te zitten”

De Meppeler is geboren in Twente, Blijdorp komt oorspronkelijk uit het westen van het land. Vanuit Meppel komen ze al regelmatig in De Wieden en vanwege hun nieuwe functie zal dat vermoedelijk nu nog wat vaker zijn. Blijdorp: “Het is hier mooi en stil en aan boord ontmoet je mensen die je iets over dit gebied kunt vertellen. Mooier vrijwilligerswerk kun je niet krijgen.”

De EcoWaterLiner vaart tot eind september zeven dagen in de week. Voor meer informatie over het vervoer per water: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/de-wieden/tip/ecowaterliner

Bekijk ook

Kandidaten met groen hart gezocht voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. Natuur en …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X