Home / Bedrijfsnieuws / Charles Groenhuijsen hoofdgast op ‘positief’ ondernemers event Zwartsluis

Charles Groenhuijsen hoofdgast op ‘positief’ ondernemers event Zwartsluis

Ondanks dat veel mensen pessimistisch zijn over de toekomst, gaat het met de wereld beter dan ooit. Dat is de boodschap van Charles Groenhuijsen in zijn boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’. De bekende journalist vertelt daar op 4 juni meer over tijdens het PRO-event (Positief Realistisch Ondernemersevent) in Hotel Zwartewater in Zwartsluis.

Volgens de voormalig Amerika-correspondent van het NOS-Journaal zijn mensen in de greep van onzekerheid en angst over de toekomst. Beelden in de media voeden die stemming, terwijl er volgens Groenhuijsen nauwelijks reden is voor pessimisme. De wereld is beter en veiliger dan ooit, de gezondheidszorg is verbeterd, de armoede gehalveerd en de kwaliteit van leven gestegen. “Laten we wat meer positief denken. Optimisme en geluk zijn het gevolg van positief denken. De uitdrukking is: brutalen hebben de halve wereld. Mijn variant daarop is: optimisten hebben de hele wereld”, aldus de journalist, die zijn betoog in Zwartsluis onderbouwt met concrete cijfers.

Dat had ook een citaat kunnen zijn van organisator Daniëlle Boers. Zij begeleidt en adviseert als authenticiteitscoach ondernemers uit heel Nederland. Boers raakte tijdens een lezing onder de indruk van het betoog van Groenhuijsen, dat naadloos aansluit bij haar eigen boodschap. “De realiteit is veel mooier dan we dagelijks krijgen voorgeschoteld. Mensen zijn zich te weinig bewust van hoe mooi de wereld is. En dat komt omdat we ons voeden met negativisme. Voor positief nieuws is nauwelijks aandacht.”

Met die boodschap kunnen bedrijven hun voordeel doen, vindt Boers. Positief ingestelde ondernemers bereiken meer dan collega’s die voortdurend valkuilen, obstakels en beren op de weg zien. “Laat je niet leiden door negatieve aspecten, maar neem zelf je leven in handen. Wie durft, komt uiteindelijk verder. Bovendien straalt een positieve werksfeer bij je bedrijf weer door op klanten”, stelt Boers.

Charles Groenhuijsen gaat tijdens zijn lezing uiteraard ook in op Donald Trump. De journalist staat te boek als een van de grootste kenners van de president van de Verenigde Staten. Hij schreef onder meer twee boeken over Trump.

Aanmelden voor het evenement kan via https://danielleboers.nl/product/pro-event/

Datum                        : maandag 4 juni 2018

Locatie                        : hotel Zwartewater Zwartsluis

Inloop                         : 19.30 uur

Programma                : 20.15 uur – 21.45 uur

Netwerken                 : 21.45 uur – 23.00 uur

Entreeticket                : €40,- (incl. 4 consumpties en hapjes)

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X