Home / Bedrijfsnieuws / “Dichtersmiddag” in Galerie Duine-Rhee in Giethoorn

“Dichtersmiddag” in Galerie Duine-Rhee in Giethoorn

Zondagmiddag 27 mei van 14.00 tot 17.00 uur einde expositie met “Dichtersmiddag” in Galerie Duine-Rhee in Giethoorn

Toehoorders en kijkers zijn van harte welkom !

Het einde van de expositie met bronzen beelden van Maurice en Boer en met  tekeningen/aquarellen/schilderijen van Sari Piek vieren we met een “Dichtersmiddag” op zondagmiddag 27 mei. Om u meer tekst en uitleg te geven, het is een inloop middag met komen en gaan van bezoekers. De dichters treden steeds 10 minuten op. Ondertussen kunt u nog slechts eenmaal van de expositie genieten.

Sari Piek (1957, Giethoorn) schildert met losse toets vooral mensen. Foto’s maakt zij toevallig onderweg ter inspiratie, zodat zij ‘een’ mens of ‘een’ gezicht tekent, schildert of aquarelleert. Maurice den Boer (1975, Schiedam) beheerst alle aspecten van het bronsgieten en patineren. Bij deze expositie zijn van hem te zien penningen, beelden en beeldjes van paarden, ijsvogeltjes, figuren uit de klassieke mythen.

Verder roestvrij stalen objecten van Ronald A. Westerhuis, zilveren sieraden van Hanne Ruiter, collages van Bernadette Brefeld en schilderijen van Jason Myers,Frea Lenger.Krijttekeningen van Joke Konijn.

De optredende dichters zijn Hans Bogers, Alexander van Wassenaer, Frouwkje Zwanenburg en Walter Pool.

Walter Jacob Pool was psycholoog en woont in Assen. Walter schreef al eerder 5 bundels. Uitgever Cees Duine heeft: “Huis in de Herfst”en “Ridder Driest” van Walter uitgegeven. Saillant detail: Walter beeldt het epos van Ridder Driest uit deze Dichtersmiddag, compleet met gonggeluid verzorgt door Dolf van der Weij.

Alexander van Wassenaer is ingenieur, investeerder, muzikant en levensgenieter. Hij woont in Amsterdam. Cees Duine brengt in de herfst Alexander’s 1e dichtbundel uit. Deze bundel wordt geïllustreerd met tekeningen van Sam Drukker. Hij leest met plezier iets voor uit zijn werk deze Dichtersmiddag.

Hans Bogers schreef columns die hij goed kon combineren door bijdragen te leveren aan politievakbladen. Hij schreef in Steenwijk ook onder het pseudoniem Willem Schouten. Samen met Gerard Rutger Buisman met wie hij liedje schreef voor de lokale omroep, vormde Bogers het cabaretduo Boog&Buis. U herkent hem ook als presentator van het programma Kopwijzer en politieke commentaren bij RTV SLOS. Als dichter is Hans Bogers nog niet zo bekend en het voordragen van zijn gedichten in Galerie Duine-Rhee is voor hem dan ook een ware uitdaging.

Frouwkje Zwanenburg was stadsdichteres van Gouda en woont nu in Edam. Onlangs hebt u misschien haar optreden gehoord bij het Schrijversfestival van Steenwijk e.o. bij het ‘Dichters evenement’. Haar laatste bundel is: “Klank van jasmijn”, waarmee zij overal in het land presentaties geeft. Frouwkje wordt op de Dichtersmiddag begeleid door de pianist Dapper Bruijn.

Bundels Uitgever Cees Duine zijn van: Peter van Straten geïllustreerd door Siegfried Woldhek, Kees Blokland geïllustreerd door Famke Hajonides, Walter Pool, Carla Dura geïllustreerd door Martina Wagner-Mohr, Lomme van der Veer geïllustreerd door Berber van der Veer en Wiegen den Uyl, Ronald Beijl geïllustreerd door Marije Bouman, Frouwkje Zwanenburg geïllustreerd door Joke Konijn en J.C.Bloem met “Ik heb van ’t leven vrijwel niets verwacht”.

Galerie Duine-Rhee organiseert 17 jaar tentoonstellingen van voornamelijk hedendaagse kunst. Uitgever Cees Duine richt zich vooral op het op de markt brengen van kunstboeken, kunstenaarsboeken en poëziebundels. De uitgaven zijn via de mail, telefonisch, in de galerie en omliggende boekhandels verkrijgbaar.

 

Foto zelfportret Sari Piek 

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu