Home / Nieuwe berichten / Veilig met de Scootmobiel door Steenwijkerland

Veilig met de Scootmobiel door Steenwijkerland

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Het voertuig zorgt ervoor dat veel senioren zich makkelijker kunnen verplaatsen en is een uitkomst voor jongeren die minder valide zijn. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bij bijvoorbeeld lopen of fietsen. Vaak zijn scootmobiel bestuurders daar onvoldoende op voorbereid. Daarom volgen steeds meer mensen een cursus bij Veilig Verkeer Nederland om veilig te leren omgaan met hun scootmobiel

Om beter zicht te krijgen op het ontstaan van ongevallen en de preventie is door VeiligheidNL gekeken naar de toedracht van het ongeval en rijervaring van de bestuurder. Naast kantelen met de scootmobiel gaat het met name om aanrijdingen met andere weggebruikers en botsingen met objecten, bijvoorbeeld met een verhoogde stoeprand. Circa 14 procent van de slachtoffers liep letsel op door een bedieningsfout, zoals het per abuis omdraaien van de gas- en remfuncties.

Ook in Steenwijkerland komen volgens Antje Doorenspleet deze situaties meer en meer voor en daarom organiseren zij, Veilig Verkeer Nederland afd. Steenwijkerland, een scootmobiel training op donderdag 24 mei a.s. in Rabotheater “De Meenthe”. Deze training is 1 dag, bestaande uit een deel praktijk en een deel theorie. Tijdens de praktijklessen leert de deelnemer zijn of haar scootmobiel beter kennen en veilig over obstakels en hindernissen te rijden. Het theoriedeel gaat over de belangrijkste verkeersregels die voor scootmobiel rijders gelden. Tevens wordt uw reactievermogen getest.

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 16 mei a.s. telefonisch opgeven bij A. Doorenspleet telefoon 038-3868059 of per e-mail bij a-doorenspleet@hetnet.nl . Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt: dus VOL is VOL aldus Antje Doorenspleet en voor alle duidelijkheid wijzen wij de deelnemers erop dat zij met een eigen scootmobiel aan de training deel nemen.

Deelnemers welke buiten Steenwijk wonen en niet in de gelegenheid zijn om met eigen vervoer naar “Rabotheater De Meenthe” te komen, kunnen dit bij de aanmelding aangeven. Veilig Verkeer afd. Steenwijkerland zal dan voor uw passende vervoer zorgdragen.

Voor deze training, inclusief lunch en koffie/thee, vraagt Veilig Verkeer afd. Steenwijkerland een bijdrage van slechts € 5,-. Dit is mogelijk door subsidie van de provincie Overijssel en de gemeente Steenwijkerland. Dit bedrag moet voldaan worden bij aanvang van de training op 24 mei.

Met eventuele dieetwensen kan rekening worden gehouden. Voor meer informatie over de training kan men bij A. Doorenspleet terecht.

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X