Home / Nieuwe berichten / Wereldtoppers naar Skeelerklim

Wereldtoppers naar Skeelerklim

De Colombiaanse wereldkampioene inline skating Karime Garzon Lux behoort tot een gezelschap sterke buitenlandse skeelercracks, dat woensdagavond aan de start verschijnt in de Klim van Steenwijk. Garzon Luz veroverde vorig jaar in China de wereldtitels op de 15 km afvalkoers en de 1000 meter sprint en werd tweede op de marathon achter haar landgenote Johana Viveros.

Naast een aantal Colombianen behoren de Italiaan Daniel Niero, de Duitse wereldkampioen 10 km puntenkoers Felix Rhijnen, de Deense broers Philip en Stefan due Schmidt, de Portugees Diogo Marreiros en ook de meervoudige wereldkampioen Bars Swings (België) in Steenwijk tot het imposante deelnemersveld. Zij nemen het op tegen de Nederlandse toppers Gary Hekman, Crispijn Ariëns, Sjoerd den Hertog en Gerwin Smit. Bij de dames zullen met name Elma de Vries, Manon Kamminga en Bianca Roosenboom naast Nederlands kampioene Noraly Berber Vonk proberen de sterke internationale toppers te weerstaan.

Bianca Roosenboom en Crispijn Ariëns zijn dit seizoen de eerste winnaars van de skeelercompetitie om de KNSB Marathon Cup en verdedigen dus woensdag hun leidende positie in het klassement. In Oldebroek werd Berber Vonk bij de dames derde achter Bianca Roosenboom en Maya de Jong. Imke Vormeer en Elma de Vries eindigden als vijfde en zesde en Ineke Dedden (sportvrouw van Steenwijkerland) kwam als vijftiende over de streep. Bij de heren was Crispijn Ariëns in de eindsprint van de kopgroep van vier ongenaakbaar. Dit viertal had een ronde voorsprong genomen op het peloton. Tweede werd Gerwin Smit uit Rouveen en als derde werd Marthijn Mulder uit Staphorst geklasseerd.

De wedstrijd voor dames begint woensdag om 18.30 uur, die van de heren om 19.30 uur op het (gratis) toegankelijke parcours met start/finish op ‘de klim’ van de Gagelsweg.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu