Home / Bedrijfsnieuws / Buurtwerk mei en juni 2018

Buurtwerk mei en juni 2018

Maandelijks hebben we op vaste momenten diverse inloopbijeenkomsten in wijk, dorp of stad. Samen  koffiedrinken in combinatie met het delen van informatie. Allemaal in samenwerking met de diverse partners binnen ons netwerk, wijkverenigingen en zorgcollega’s. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die zin heeft in een kop koffie en een praatje. Laagdrempelig, gezellig en vrijblijvend. Voor mantelzorgers natuurlijk, maar ook voor zorgprofessionals en iedereen met vragen rond zorg, mantelzorg, welzijn, langer thuis blijven wonen enzovoorts. De koffie staat klaar, u bent van harte welkom!

Hieronder een overzicht van de plaatsen en data in mei en juni:
Inloop wijkcentrum De Gagels, Burg Voetelinkstraat 56, 8331BZ Steenwijk Tijd: 10:00-11:30 uur, de eerste dinsdag van de maand.
Dinsdag 1 mei: Nel Kleiker komt vertellen over de Soos en over gehandicapten vervoer Steenwijk.
Dinsdag 5 juni: Vanochtend weer “Heel Gagels Lakt”, en we sluiten af met een gezamenlijke lunch, dus de eindtijd zal dan wat later zijn.

Kopje Koffie West in De Korf, Gasthuislaan 84, 8331MZ Steenwijk
Tijd: van 10:00-11:30 uur, De eerste woensdag van de maand is er inloop
voor iedereen uit de wijk die zin heeft in een kop koffie of een praatje.
NB: In de schoolvakanties is er geen Kopje Koffie West
Woensdag 9 mei (week later ivm de vakanties) en woensdag 6 juni
Wekelijks is iemand van IGSD voor alle financiële vragen en zijn Woonconcept, Sociaal Werk De Kop aanwezig. Ook Frans ten Veen, sociaal makelaar en de wijkagent schuiven regelmatig aan.

Huiskamer De Middenweg, Meenthehof 4 in Steenwijk
Tijd: 10:00-11:30 uur, de eerste donderdag van de maand.
Donderdag 3 mei: programma nog onbekend.
Donderdag 7 juni: programma nog onbekend.

Inloop Hildo Krop in de aan de Hogewal in Steenwijk.
Tijd: 10:00-11:30 uur, de laatste donderdag van de maand.
Donderdag 31 mei, rollator en scootmobiel APK door Steenbergen uit Hoogeveen, iedereen is welkom!
Donderdag 28 juni, programma nog niet bekend

Koffie ochtend Klooster, Monnikenweg 38, 8326BZ, Sint Jansklooster
Tijd: 10:00-11:30 uur, de eerste donderdag van de maand gezellig samen koffie drinken, iedereen is welkom!
Donderdag 3 mei en donderdag 7 juni

Zorg & Boodschappen in Steenwijkerland:
“Ik maak me zorgen over mijn oude buurman. Eigenlijk zou er eens iemand van een zorginstantie bij hem moeten kijken.” Maar ook de vraag hoe je een alarmknop om je hals of pols aanvraagt, voor als je een keertje valt als je alleen thuis bent. En wat zijn de kosten van allerlei vormen van zorg of voorzieningen. Het is niet altijd makkelijk de weg in “zorgland” te vinden en daardoor is “Zorg en Boodschappen” ontstaan. In de onderstaande supermarkten zijn wekelijks een wijkverpleegkundige en andere partijen in de winkel aanwezig van 10:00 uur tot 11:30 uur, voor alle vragen op het gebied van zorg, mantelzorg, welzijn, langer thuis blijven wonen enzovoorts. Gewoon, aan de koffietafel, onder het genot van een bakje koffie of thee. En natuurlijk ook om elkaar te ontmoeten en gezellig een praatje te maken.

Zorg & Boodschappen bij Coop Steenwijk Scholestraat 28, Steenwijk
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere donderdag.
Iedere dinsdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg en welzijn. Wekelijks zal een wijkverpleegkundige van Buurtzorg Steenwijk of van Zorggroep Oude en Nieuwe Land en een buurtwerker van Sociaal Werk De Kop aanwezig zijn.

Zorg & Boodschappen bij Attent Supermarkt Marc en Alien, Tukseweg 178 in Tuk.
Tijd: van 10:00-11:30 uur, nu winterstop, de oneven weken op donderdag.
Iedere donderdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg en welzijn. Zorgmedewerkers van diverse organisaties schuiven regelmatig aan.

Zorg & Boodschappen bij Spar Supermarkt Gerard en Jannie Hof, Gelderingen 12, Steenwijkerwold
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere maandag.
Iedere maandagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Verpleegkundige Paulien van der Vegt van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is iedere week aanwezig.

Zorg & Boodschappen bij Albert Heijn van Etten, ’t Schar 4, Steenwijk
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere dinsdag.
Iedere dinsdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Wijkverpleegkundige Kim van Koppen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is iedere week aanwezig.

Zorg & Boodschappen bij Coop Hobma, Molenstraat 27, Sint Jansklooster
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere dinsdag.
Iedere dinsdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Wijkverpleegkundige Inge Schuurman van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is iedere week aanwezig.

Zorg & Boodschappen bij Coop Coetsier, Hoofdstraat 5, Oldemarkt
Tijd: van 10:00-11:30 uur, iedere woensdag.
Iedere woensdagochtend staat de koffie klaar in de winkel, iedereen die zin heeft in een bakje en een praatje is van harte welkom en natuurlijk zijn we er voor vragen op gebied van (mantel)zorg. Wijkverpleegkundige Brigit Wuffen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is iedere week aanwezig.

Koplopen!
Iedere donderdagmiddag staat er Koplopen op het programma in Steenwijk. Koplopen is samen wandelen en ondertussen een gezellig praatje met elkaar. We verzamelen 13:30 bij ingang van de Golfstate, Stationsplein 10, 8331GM Steenwijk. Rond 15:00 uur sluiten we af. We maken een mooie wandeling en daarna drinken we samen koffie/thee. Bij ongeschikt wandelweer houden we het bij koffiedrinken en bijpraten! Aanmelden is niet perse nodig, maar wel handig, want dan wachten we tot iedereen er is. Wandelt u mee? Let’s walk and talk!
Meer info en opgave: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of via 0521-745080.

 

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X